Mācību laikā Tveras reģionā, iespējams, notriekts Krievijas iznīcinātājs

Ārvalstīs
Sargs.lv/ TASS/ Interfax.ru/ glav.su
Su-30
Foto: Foto: Alexander Ryumin/TASS/Scanpix

Otrdien mācību laikā nogāzies Krievijas Gaisa Kosmosa spēku iznīcinātājs SU-30, apstiprinājusi Krievijas ziņu aģentūra “TASS”. Oficiāli neapstiprināta informācija liecina, ka iznīcinātāju, iespējams, notriecis Krievijas iznīcinātājs SU-35S.

Krievijas ziņu aģentūra “Interfax” apstiprinājusi, ka mācību laikā Tveras reģionā nogāzies Krievijas iznīcinātājs SU-35S no Rietumu militārā apgabala. Lidmašīnas nogāzusies neapdzīvotā teritorijā meža, savukārt abi apkalpes locekļi katapultējusies.

Informācija Krievijas militārajā blogā “glav.su” liecina, ka SU-30 varētu būt notriecis Krievijas iznīcinātājs SU-35S mācību gaisa kaujas laikā. Iemesls katastrofai varētu būt neuzmanība – pirms nosūtīšanas uz mācībām lidmašīna atradusies paaugstinātas gatavības stāvokli. Pirms mācībām no SU-35S noņemtas kaujas raķetes, taču lielgabals palicis neizlādēts.

Mācību laikā SU-35S u SU-30 uzdevums bija veikt imitētu šaušanu ar kaujas kameru, taču kļūdas pēc no lidmašīnas lielgabala izšauta zalve, kas saplosījusi SU-30 astes daļu, liekot SU-30 apkalpei katapultēties.

Pagaidām versiju par kaujas lidaparāta notriekšanu nav apstiprinājusi nedz Krievijas Aizsardzības ministrija, nedz valsts oficiālie mediji.

Dalies ar šo ziņu