Polija apņēmusies uzbūvēt infrastruktūru 20 000 ASV karavīru uzņemšanai

Ārvalstīs
Blaščaks
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Polijas valdība apņēmusies uzbūvēt infrastruktūru, lai savā valstī varētu uzņemt vairāk nekā 20 tūkstošus ASV karavīru, tā medijiem paziņojis Polijas aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks.

M. Blaščaks atsaucās uz 15.augustā starp Poliju un ASV noslēgto līgumu, norādot, ka tas dod likumīgu pamatu, lai ASV spēku klātbūtni Polijā padarītu par pastāvīgu.

“Šis likumīgais ietvars atļauj palielināt ASV karavīru skaitu Polijā. Tādējādi tiks izveidota tāda infrastruktūra, kas ļauj uzņemt Polijā vairāk nekā 20 tūkstošus ASV karavīru,” sacīja ministrs.

Polijas mediji ziņo, ka par ASV armijas 5.korpusa štāba mājvietu Polijā izvēlēta Poznaņa. Saskaņā ar M. Blaščaka teikto pirmie šīs vienības ASV karavīri Poznaņā ieradīsies oktobrī.

"Šis ir labs lēmums Polijas un NATO austrumu flanga valstu drošībai, jo ASV Armijas ​​5. korpusa vadība nodrošinās ne tikai Polijā izvietotos ASV karavīrus, bet arī visu NATO austrumu flangu,” sacīja Polijas aizsardzības ministrs.

Plānots, ka Polijā izvietotie ASV karavīri trenēsies plecu pie pleca ar Polijas bruņoto spēku karavīriem, kā arī piedalīsies ikgadējās mācībās.

Šobrīd Poznaņā jau ir izvietots ASV Armijas 1. kājnieku divīzijas priekšpostenis.

Dalies ar šo ziņu