Uz mācībām ar Eiropas partneriem ierodas seši B-52 bumbvedēji

Ārvalstīs
Sargs.lv/NATO.int
B - 52
Foto: Foto: US European Command Public Affairs

Seši ASV Gaisa spēku B-52 bumbvedēji no 5. Bumbvedēju eskadriļas sestdien no ASV ieradušies Lielbritānijas Karalisko gaisa spēku Feirfordas bāzē, lai uzsāktu ilgtermiņa mācības kopā ar NATO partneriem Eiropā un Āfrikā.

NATO pārstāve Oana Lungesku (Oana Lungescu) apsveica bumbvedēju ierašanos, uzsverot, ka bumbvedēju izvēršana ir spēcīgs signāls ASV nepārtrauktam ieguldījumam NATO un Eiropas drošības nodrošināšanā.

“Nākamajās dienās ASV lidmašīnas lidos kopā ar Sabiedroto lidmašīnām, stiprinot alianses spējas sadarboties jebkāda izaicinājuma priekšā. NATO ir uz aizsardzību vērsta alianse, kuras ietvaros jau vairāk nekā 70 gadus dalībvalstis kopīgi sadarbojas, lai novērstu konfliktus un nodrošinātu mieru,” uzsvēra

Image
B-52
Foto: Foto: US European Command Public Affairs
Foto: US European Command Public Affairs

“B-52 ir atgriezušies Karalisko gaisa spēku Fairfordas bāzē, lai veiktu lidojumus visā mūsu darbības vietā. Šī būs ļoti aktīva rotācija. Mūsu spēja ātri reaģēt un nodrošināt drošību mūsu sabiedrotajiem slēpjas faktā, ka mēs esam spējīgi izvietot savus B-52 īsā laika sprīdī. Šo bumbvedēju klātesamība sekmē savstarpējās uzticības veidošanu ar mūsu NATO sabiedrotajiem un sadarbības partneriem. ” sacīja ASV Gaisa spēku komandieris Eiropā un Āfrikā ģenerālis Džefs Harrigans (Jeff Harrigian).

Kopš 2018. gada ASV ir īstenojušas vairāk nekā 200 stratēģisko bumbvedēju lidojumus kopā ar NATO sabiedrotajiem un partneriem, uzlabojot atpazīšanas un savstarpējās integrācijas spējas. 

Maijā ASV bumbvedēji B-1B “Lancer” pārlidoja Ziemeļvalstis, Baltiju un Melnās jūras reģionu. Jūnijā B-52H “Stratofortress” lidoja virs Arktiskā okeāna un kopā ar 3000 karavīriem no 19 NATO valstīm piedalījās mācībās “BALTOPS”.

Dalies ar šo ziņu