Par Lietuvas militārā izlūkdienesta vadītāju iecelts pulkvedis Eleģijus Paulavičs

Ārvalstīs
LETA
Lietuvas militārais izlūkdienests
Foto: Foto: Alfredas Pliadis/Lietuvas Aizsardzības ministrija

Par Lietuvas militārā izlūkdienesta - Aizsardzības ministrijas Otrā operatīvo dienestu departamenta - vadītāju iecelts pulkvedis Eleģijus Paulavičs, bet šā dienesta līdzšinējais vadītājs Remiģijus Baltrēns turpmāk būs Lietuvas militārais pārstāvis NATO un Eiropas Savienībā (ES), ceturtdien paziņojusi Lietuvas Aizsardzības ministrija.

Kā, nododot departamenta karogu pulkvedim Paulavičam, uzsvēris Lietuvas aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis, jauno vadītāju gaida svarīgs uzdevums - reģiona dinamiski mainīgajā drošības situācijā uzturēt un paaugstināt militārā izlūkdienesta kompetences līmeni, stiprinot ne tikai tā tehnoloģisko sagatavotību, bet arī cilvēkresursus.

Viņš arī pateicies par dienestu līdzšinējam departamenta vadītājam, norādot, ka savā amatā allaž varējis saņemt vērtīgus un uzticamus militārā izlūkdienesta padomus.

Pulkvedis Paulavičs Lietuvas Bruņotajos spēkos dien kopš 1999. gada. Viņš ir bijis bataljona štāba priekšnieks, vadījis Brīvprātīgo aizsardzības spēku vienību, pildījis Sauszemes spēku štāba priekšnieka vietnieka pienākumus un vadījis bruņoto spēku Aizsardzības štāba Personāla pārvaldi. Viņš bijis arī aizsardzības ministra adjutants un Bruņoto spēku pavēlnieka palīgs un strādājis NATO apvienotajā analīzes un pieredzes centrā Portugālē.

Dalies ar šo ziņu