Turpinās dzēšanas darbi uz ASV kara flotes desantkuģa

Ārvalstīs
Sargs.lv/NavyTimes
USS Admiral Bonhomme
Foto: Foto: Naval Surface Forces

Kopš svētdienas ASV Sandjego bāzē desantkuģa USS Admiral Bonhomme Richard plosās liesmas, kurās cietis 21 cilvēks, ziņo portāls NavyTimes.

ASV Sandjego Kara flotes bāzē naktī uz svētdienu izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kurā cietuši 17 jūrnieki un 4 civilpersonas. ASV kara flotes 3. ekspedīciju trieciengrupas komandieris flotiles admirālis Filips Sobeks (Philip Sobeck) informēja medijus, ka ugunsdzēsēji turpina darbu, kuģa komanda ir evakuēta drošībā, savukārt cietušie lielākoties ir saindējušies ar dūmiem un viņu dzīvībām briesmas nedraud.

Uguns izcēlusies kuģa kravas telpās, kur tiek glabāts jūras kājnieku ekipējums laikā, kad notikuši kuģa apkopes un uzlabošanas darbi. Ugunsgrēka eksplozīvais raksturs visdrīzāk ir cēlies no fenomena, kas veidojas, kad liels skābekļa daudzums pieplūst telpai, kurā tas ir izsīcis. Pretēji iepriekš sociālajos tīklos izplatītajām baumām par toksiskiem materiāliem, tumšie dūmi no kuģa ceļas no degošā inventāra, savukārt kuģa degviela atrodas drošībā dziļākās kravas telpās.

Svētdienas vakarā doto pavēli bāzes personālam patverties iekštelpā, Sandjego bāzes pārstāvis skaidroja ar nepieciešamību bāzes teritoriju operatīvākai dzēšanas darbu organizēšanai. Ugunsgrēka lokalizēšanai mobilizētas ugunsdzēšanas grupas no citiem bāzē izvietotajiem flotes kuģiem.

Sandjego Ugunsdzēsības departamenta vadītājs Kolins Stovels (Colin Stowell) komentēja CNN, ka uguns uz kuģa var plosīties dienām. Pastāv risks, ka ugunsgrēkā uz 23 gadus vecā kuģa var ciest nesošās tērauda konstrukcijas, tādējādi kuģi padarot neatjaunojamu. USS Admiral Bonhomme ir iekļauts programmā, kas paredz uz desantkuģiem izvietot F-35 iznīcinātājus, tādējādi sniedzot ievērojamu papildinājumu ASV Aviācijas bāzes kuģu flotei.

Dalies ar šo ziņu