Krievijas bruņotajos spēkos pieaug ar Covid-19 inficēto skaits

Ārvalstīs
Sargs.lv/Tass.ru
Krievija
Foto: Foto: Donat Sorokin/TASS/Scanpix

Krievijā ar Covid -19 inficēto skaits bruņotajos spēkos un militārās izglītības iestādēs kopumā sasniedz 2,6 tūkstošus cilvēku, liecina jaunākā Krievijas Aizsardzības ministrijas publiskotā informācija, informē ziņu aģentūra “Tass”.

Pēc ministrijas apkopotās informācijas, jauni inficēšanās gadījumi nav konstatēti vidējā līmeņa militārajās izglītības iestādēs. Tikmēr Aizsardzības ministrijas paspārnē esošajās augstskolās reģistrēti 727 gadījumi, kad saslimuši kursanti un karavīri, savukārt 378 gadījumos saslimšana konstatēta civilā personāla vidū.

Kā norāda Krievijas Aizsardzības ministrija, tad vairumam saslimušo slimības gaita norit viegli, proti, neesot pat saslimšanas simptomu. Savukārt četri karavīri ir smagā stāvoklī, bet septiņi ar vidēji smagas slimības gaitu.

Tomēr, neraugoties uz pandēmiju, Krievijas bruņotajos spēkos turpinās pavasara iesaukums.  Aizvadītās nedēļas nogalē vairāk nekā 100 jauniesaukto tika nosūtīti uz dienesta vietām Rietumu kara apgabala Ivanovas apgabalā, kur tie nosūtīti uz atsevišķo tanku armijas raķešu brigādi.

Kā aģentūrai “TASS” norādīja Krievijas bruņoto spēku pārstāvji, Maskavas Kara komisariāta iesaukšanas punktā katram iesauktajam tika mērīta temperatūra. Tāpat ikviens jauniesauktais nodeva Covid-19 analīzes. Kā apgalvo Krievijas bruņoto spēku pārstāvji, darbs ticis organizēts tā, lai novērstu cilvēku drūzmēšanos. Pēc ierašanās dienesta vietā, visiem jauniesauktajiem būs jāaizvada divu nedēļu karantīna.

“Sargs.lv” jau iepriekš rakstīja, ka Krievija “Covid-19” pandēmijas izplatība šobrīd ir otrā augstākā pasaulē, saslimušo skaitam ik dienu pieaugot par aptuveni 10 tūkstošiem cilvēku. Tiesa virkne starptautisko ekspertu apšauba Krievijas publiskoto informāciju un uzskata, ka patiesais ar Covid-19 saslimušo skaits varētu būt lielāks.

Dalies ar šo ziņu