S.Šoigu aizvien uzskata, ka lielākie draudi Krievijai nāk no Rietumiem

Ārvalstīs
Sargs.lv/Tass.ru
Šoigu
Foto: Foto: Mikhail Metzel/TASS/ Scanpix

Vislielākie draudi Krievijai atrodas Rietumos, tā Krievijas aizsardzības ministrijas kolēģijas sanāksmē paziņojis Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

"Rietumu stratēģiskais virziens joprojām ir visvairāk apdraudētais Krievijas Federācijas militārajai drošībai," tā sanāksmē paziņojis S. Šoigu.

Krievijas aizsardzības ministrs sacīja, ka, saskaņā ar rīcības plānu 2019.-2025.gadam, tiek īstenota apjomīga pasākumu pakete, lai neitralizētu jaunos draudus.

Viņš sanāksmē informēja, ka Rietumu militārajā apgabalā 2020. gadā ir plānoti 28 organizatoriski pasākumi karaspēka kaujas spēka uzlabošanai, kas sinhronizēti ar modernu ieroču piegādi. Pēc S. Šoigu teiktā, "tiks piegādātas apmēram 2000 jaunas un modernizētas tehnikas vienības. Tādējādi Krievijas Rietumu kara apgabalā kopējais modernizētās un jaunās tehnikas īpatsvars pārsniegs 65%".

Kopš gada sākuma Krievijas Rietumu kara apgabalā notikušas vairāk nekā 320 operatīvās un kaujas mācības, tostarp vairāk nekā 30 vingrinājumi, lai uzlabotu personāla un militārās vadības un kontroles struktūru profesionālo līmeni.

"Tagad galvenie Rietumu kara apgabala pavēlniecības centieni ir vērsti uz štāba vingrinājumu sagatavošanu, kuri tiks aizvadīti kopā ar  Baltijas floti un 6. armiju," sacīja Šoigu, uzsverot, ka “vingrinājumiem ir vienīgi aizsardzības raksturs,” vēsta “Tass”.

Iepriekš gan virkne Rietumu valstu militāro ekspertu norādījuši, ka pēdējos gados īstenotās Krievijas bruņoto spēku mācības tās Rietumu kara apgabalā nebūt nav vērstas uz aizsardzības operācijām. Drīzāk to raksturs, iesaistītās tehnikas, bruņojuma un personāla apmērs liecina, ka Krievija mērķtiecīgi gatavojas ofensīvām, jeb uzbrukuma rakstura operācijām.

Dalies ar šo ziņu