Pentagons piegādās 100 000 līķu maisus Covid-19 upuriem

Ārvalstīs
Sargs.lv/Reuters.com
līķu maiss
Foto: Foto: AFP/Scanpix

Strauji pieaugot ar COVID-19 inficēto cilvēku skaitam ASV, Pentagons valsts iestādēm piegādās līdz pat 100 000 līķu maisu. Šāds lēmums tika pieņemts, gatavojoties lielam nāves gadījumu skaitam turpmākajās nedēļās.

Federālā ārkārtas situāciju pārvaldības aģentūra ASV aizsardzības departamentam pieprasīja 100 000 līķu maisu, ziņu aģentūrai “Reuters” sacīja anonīma Pentagona amatpersona.

Pirmā līķu maisu krava  Federālajai ārkārtas situāciju pārvaldības aģentūrai no tiks piegādāta no Aizsardzības loģistikas aģentūras krājumiem, līdz to ražotājs palielinās apjomus. Federālā ārkārtas situāciju pārvaldības aģentūra nav noteikusi konkrētu termiņu, līdz kuram tā vēlas saņemt līķu maisus. Tomēr pēc amatpersonas teiktā, papildus līķu maisi tiks piegādāti tiklīdz tie būs saražoti.

Ziņu aģentūra “Bloomberg” jau iepriekš ziņoja, ka Pentagons vēlas iegādāties vairāk līķu maisu.

Federālās ārkārtas situāciju pārvaldības aģentūras pieprasījums ir daļa no aģentūras plāna sagatavoties plašākai vīrusa izplatībai un ar to saistītajiem nāves gadījumiem visā valstī. Aģentūras “Reuters” dati liecina, ka pašlaik ASV ir aptuveni  200 000 ar Covid-19 inficētu cilvēku, savukārt no slimības miruši vairāk nekā 4500 cilvēku.

Prezidents Donalds Tramps un viņa veselības aprūpes konsultanti mudina ASV sabiedrību ievērot stingrus sociālas distancēšanās pasākumus, gatavojoties divām ļoti grūtām nedēļām, kuru laikā valstī no slimības izraisītajām komplikācijām varētu nomirt līdz pat 100 000 cilvēku.

Dalies ar šo ziņu