Krievijas Federālās drošības dienesta spiegu tīklā iesaistīts Ukrainas Jūras spēku virsnieks

Ārvalstīs
Sargs.lv/RadioFreeEurope/RadioLiberty
Ukrainas drošības dienests
Foto: Foto: Ukrainas drošības dienests

Ukrainas drošības dienests (SBU) Krievijas okupētajā Krimas pussalā atklājis spiegu tīklu, kurā ar Krievijas galveno spiegošanas aģentūru – Federālo drošības dienestu (FSB) sadarbojies kāds augsta ranga Ukrainas Jūras spēku virsnieks, liecina informācija ziņu vietnē “RadioFreeEurope/RadioLiberty”.

Kā 31. marta paziņojumā norāda Ukrainas drošības dienests, par šo nodarījumu Jūras spēku virsnieks zaudēs gan savu pakāpi, gan piekļuvi konfidenciālai informācijai.

Pagaidām gan konkrētā virsnieka vārds un pakāpe netiek publiski izpausta. Tajā pašā laikā ziņojumā sacīts, ka 2014. gadā, kad virsnieks dienēja Krimas pussalā, viņš turpināja būt lojāls pret Kijevu un atteicies palīdzēt Krievijas drošības dienestiem okupēt Jūras spēku akadēmiju Sevastopolē.

Tomēr Ukrainas drošības dienests norāda – pēc atgriešanās Ukrainā viņš turpinājis uzturēt regulārus kontaktus ar Krievijas Federālās drošības dienesta darbiniekiem, tai skaitā ar Andreju Gapoņenko, Petro Zimu, Dimitriju Pilipčenko, kuri pārgāja ienaidnieka pusē Krimas okupācijas laikā 2014. gadā.

Turklāt pēc pārcelšanās uz Ukrainas virsnieks ik pa laikam apmeklējis dzimto Krimu, privāti tiekoties ar bijušajiem Krievijas Federālā drošības dienesta darbiniekiem.

Saskaņā ar Ukrainas drošības dienesta informāciju virsniekam esot bijusi pieeja konfidenciālai informācijai, īpaši attiecībā uz aizsardzības jomu.

Ukrainas drošības dienests sociālajos medijos arī publicējis videoklipu, kurā it kā redzams šis virsnieks, kurš apstiprina visas apsūdzības - https://www.youtube.com/watch?v=aibp3Ntgtzs&feature=youtu.be

Dalies ar šo ziņu