Itālijas medijs kritizē Krievijas palīdzības kravu, sakot, ka tā nav derīga cīņai ar "Covid-19"

Ārvalstīs
Sargs.lv/The Moscow Times
Itālija
Foto: Foto: via REUTERS/Scanpix

Vismaz 80% Krievijas piegādātās palīdzības kravas Itālijai nav derīgas, lai cīnītos ar koronavīrusu. Tā, citējot Itālijas laikrakstu “La Stampa”, raksta Krievijas medijs “The Moscow Times”.

Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Itālijas premjerministra Džuzepes Kontes telefona sarunas Krievija uz Itāliju nosūtīja 600 ventilatoru un militāro virusologu un epidemiologu komandu 100 ekspertu sastāvā.

Laikraksta “La Stampa” avoti apgalvo, ka Putins izmantojis palīdzības paketi Itālijai ar nosaukumu “No Krievijas ar mīlestību”, lai sasniegtu savus ģeopolitiskos un diplomātiskos mērķus. Savukārt Itālijas premjers Kremļa palīdzību pieņēmis, lai nodrošinātu labas personiskās attiecības ar Maskavu.

“Astoņdesmit procenti no Krievijas piegādēm ir pilnīgi bezjēdzīgi vai maz noderīgi Itālijai. Īsi sakot, tas nav nekas vairāk kā iegansts,” tā laikrakstam “La Stampa” sūtījumu vērtējis kāds anonīms avots. 

Kravā bijušas dezinfekcijas iekārtas lauka laboratorijas sterilizēšanai un ķīmiskai profilaksei, kā arī citas līdzīgas iekārtas.

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka šo palīdzības kravu Kremļa propagandas mediji skaļi izmantojuši ne tikai, lai vairotu popularitāti paplukušajam Krievijas starptautiskajam tēlam, bet arī, lai kārtējo reizi uzbruktu Eiropas Savienībai. Tā apsūdzēta bezdarbībā un solidaritātes trūkumā pret Itāliju, kas saskārusies ar "Covid-19" pandēmiju. Vienlaikus Krievijas mediji šo fonu izmantojuši, lai kritizētu NATO un alianses valstu centienus palielināt aizsardzības izdevumus.

Tiesa, neraugoties uz Itālijas vadošo mediju kritiku, pašā Krievijā propagandas apmēri saistībā ar palīdzības kravu Itālijai aizvien pieaug. Piemēram, interneta vietnē myrussia.life publicēts raksts, kur apgalvots, ka pateicībā par nosūtīto Krievijas palīdzības kravu Itālijas iedzīvotāji pie savām mājām mainot Eiropas Savienības karogus ar Krievijas trikoloriem. Rakstam klāt pievienots arī video, kur šādu savu rīcību nofilmējis Itālijas iedzīvotājs Federiko Kane. Tiesa, neviena cita foto vai video liecība, ka šī Itālijā būtu masveida parādība, publikācijā nav iekļauta. Savukārt, ieskatoties F. Kanes sociālās vietnes “Facebook” profilā, redzams, ka viņš ir aktīvs V. Putina un tā īstenotās politikas piekritējs.

Dalies ar šo ziņu