Šoigu paziņo par Krievijas bruņoto spēku gatavību iesaistīties cīņā pret Covid-19

Ārvalstīs
Sargs.lv/Janes.com
Šoigu
Foto: Foto: Vadim Savitsky/Scanpix

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu paziņojis, ka Krievijas Aizsardzības ministrija gatava pastiprināti iesaistīties cīņā pret Covid-19, raksta militārās informācijas portāls “Janes.com”

Viņš sacīja, ka Aizsardzības ministrijā šiem mērķiem tikusi īpaši izveidota nodaļa, kuru vada aizsardzības ministra vietnieks Ruslans Tsalikovs. Tās uzdevums ir novērst koronavīrusa izplatību. Tāpat esot izveidots medikamentu un individuālo aizsarglīdzekļu krājums, paziņoja S. Šoigu.

Krievijas aizsardzības ministrs arī pavēstījis, ka aizvadītajā nedēļā Ķīmiskās, bioloģiskās un radiācijas aizsardzības spēku karavīri kopā ar Galveno militārās medicīnas departamentu, Gaisa un kosmosa spēkiem  un militāro policiju veikuši kopīgas mācības civiliedzīvotāju evakuēšanā un uzņemšanā, lidmašīnu un to kravu tas nodalījumu dezinficēšanā, kā arī militāru bāzu tīrīšanā un dezinficēšanā.

S. Šoigu arī piebilda, ka 32 militāras slimnīcas ir sagatavojušas atsevišķas palātas inficēto cilvēku ārstēšanai.

Ministrs arī apgalvoja, ka, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, Krievijas bruņotajos spēkos nav reģistrēts neviens saslimšanas gadījums ar Covid-19.

Karantīnā tiks ievietoti arī šī pavasara obligātā iesaukuma karavīri.

“Sargs.lv” iepriekš rakstīja, ka trauksmi par patieso datu slēpšanu Krievijā ceļ Krievijas Ārstu alianse. Tās vadītāja Anastasija Vasiļjeva paudusi viedokli, ka, iespējams, patiesie Covid-19 saslimšanas apjomi tiek slēpti, tos pārkvalificējot par vienkāršu pandēmiju. Tāpat viņa paziņoja, ka šos slimniekus ārstējošie ārsti netiek nodrošināti ar atbilstošiem individuālās aizsardzības līdzekļiem, riskējot inficēties gan paši, gan izplatīt infekciju tālāk pacientu vidū un savās ģimenēs.

Dalies ar šo ziņu