Putins atliek balsojumu par konstitūcijas grozījumiem un izsludina nedēļu ilgas brīvdienas

Ārvalstīs
LETA
Putins
Foto: Foto: Sergei Fadeichev/TASS/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka saistībā ar jaunā koronavīrusa pandēmiju izlēmis pārcelt 22. aprīlī ieplānoto tautas nobalsošanu par konstitūcijas grozījumiem. Jauno balsošanas datumu noteiks speciālisti, kuri izvērtēs situāciju ar koronavīrusu un noteiks, kad balsošana būs droša, speciālā televīzijā translētā uzrunā tautai pavēstīja V. Putins.

Tāpat V. Putins paziņoja, ka nākamā nedēļa no 28. marta līdz 5. aprīlim valstī tiek pasludināta par brīvdienām ar darba algas saglabāšanu. Saskaņā ar oficiālajiem datiem Krievijā ar "Covid-19" vīrusu inficējušies 658 cilvēki.

Jau ziņots, ka plānotie konstitūcijas grozījumi ļaus Putinam kandidēt uz vēl diviem pilnvaru termiņiem valsts galvas amatā un palikt pie varas līdz pat 2036. gadam. Konstitūcijas grozījumos ietverta arī minimālās algas noteikšana, kā arī pensijas līmeņa sasaiste ar dzīves dārdzības līmeni, kas pilsoņus varētu motivēt balsot grozījumiem par labu.

Tāpat grozījumi paredz, ka Krievijā tiks aizliegtas viendzimuma pāru laulības, turklāt pamatlikumā būs minēts Dieva vārds, šādi iezīmējot atteikšanos no Padomju Savienībā valdījušās ateisma doktrīnas.

Dalies ar šo ziņu