Kanāda nodrošinās ārvalstīs izvietotos karavīrus ar COVID-19 testa komplektiem

Ārvalstīs
Sargs.lv/Cbc.ca
kanāda
Foto: Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Kanādas aizsardzības ministrija pasūtīja aptuveni 2000 koronavīrusa testēšanas komplektu, ko tā plāno piegādāt saviem ārvalstu misijās dienošajiem karavīriem, tā ziņo Kanādas medijs “CBC”.

Kanādas Aizsardzības ministrijas pārstāve Džesika Lamirande (Jessica Lamirande), norādīja, ka vīrus testa komplekti karavīriem varētu tikt piegādāti jau šonedēļ. Līdz laikam, kamēr tie nav saņemti, Kanādas karavīriem jāpaļaujas uz uzņemošās sabiedrotās valsts medicīniskās palīdzības sistēmu.

Kanādas bruņoto spēku komandieris ģenerālis Džonotans Vancs atzina, ka, pēc Kanādas bruņoto spēku galvenā ārsta vērtējuma, šobrīd situācija saistībā ar vīrusa ierobežošanu bruņoto spēku vienībās Kanādā un ārpus tās robežām vērtējama kā apmierinoša.  “Katram Kanādas karavīram, kurš atrodas ārzemēs, ir pieejama Kanādas, vai arī uzņemošās valsts medicīniskā palīdzība,” intervijā “CBC News” sacīja ģenerālis Dž. Vancs.

Kanādas militārās veselības dienests pastāvīgi sekojot līdzi, lai Kanādas bruņotajos spēkos būtu pietiekošs daudzums koronavīrusa testa komplektu, tomēr cik daudz testa komplektu saņemti, Dž. Lamirande neprecizēja, norādot, ka šis skaitlis ir mainīgs.

Tiklīdz jaunie COVID-19 testa komplekti būs piegādāti, tie nonāks armijas medicīnas aprīkojuma noliktavās un tālāk tiks izdalīti militārajām bāzēm pēc nepieciešamības. “Plānā tiks ņemta vērā arī vajadzība pēc speciālu COVID-19 testēšanas vienību izveides,” teica Dž. Lamirande. “Pagaidām mēs strādājam ar mūsu partneriem un sabiedrotajiem, lai nodrošinātu kvalitatīvāko medicīnisko aprūpi, kas ir pieejama arī ārzemēs dienošajiem Kanādas karavīriem.”

Savukārt ģenerālis Dž. Vancs apliecināja gatavību evakuēt sasirgušos karavīrus: “Ja kādam mūsu karavīram tiešā notiks kas ļoti nopietns, mēs gluži kā citos gadījumos viņu evakuēsim palīdzības sniegšanai,” apliecināja Kanādas Bruņoto spēku komandieris, piebilstot, ka karavīriem gan Kanādā, gan misijās ārpus Kanādas ir pieejami individuālie medicīniskie aizsarglīdzekļi.

Pagājušās nedēļā Kanādas Bruņotie spēki ziņoja par pieciem saslimšanas gadījumiem ar COVID -19, tomēr sīkāka informācija drošības apsvērumu dēļ publiskota netika.

Latvijā Kanādas Bruņotie spēki ir vadošie NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā, kura ir izvietota Ādažu bāzē.

Dalies ar šo ziņu