ASV Armijas komandieris Eiropā nonācis saskarē ar COVID-19 vīrusu

Ārvalstīs
Sargs.lv/Foxnews.com
Kavioli
Foto: Foto: AFP/Scanpix

ASV Armijas komandieris Eiropā ģenerālleitnants Kristofers Kavioli (Christopher Cavoli) un citi ASV armijas Eiropā personāla pārstāvji kādā nesen notikušā konferencē, iespējams, nonākuši saskarē ar COVID-19 vīrusu. Tādēļ piesardzības nolūkos potenciāli skartie cilvēki paši novēro savu veselību un pilda dienesta pienākumus attālināti.

Ar šādu paziņojumu klajā nācis ASV Armijas sekretārs Raiens Makkartijs (Ryan D. McCarthy).

ASV raidorganizācija “Fox News” norāda, ka paziņojumā nav teikts, kurā konferencē un kur tieši ģenerālleitnants K. Kavioli varētu būt nonācis saskarē ar vīrusu. Taču zināms, ka K. Kavioli ir izvietots Veisbādenē Vācijā. Šajā valstī konstatēts 1151 koronavīrusa saslimšanas gadījums.

Saskaņā ar viņa paziņojumu ASV Armijas amatpersonas Eiropā informējušas visus cilvēkus, kuri varētu būt potenciāli saskārušies ar vīrusu.

“Mūsu karavīru, ģimeņu, civiliedzīvotāju, sabiedroto un partneru veselība un labsajūta ir prioritāte. Mēs turpināsim visiem sniegt aktuālu informāciju par piemērotākajiem pasākumiem, lai novērstu COVID-19 izplatīšanu."
Makkartijs
ASV Armijas sekretārs
Raiens Makkartijs (Ryan D. McCarthy)

Paziņojumā teikts, ka ASV Armija Eiropā ik dienu novēro situāciju ar vīrusa izplatību un konsultējas ar mediķiem, sabiedrotajiem un partneriem.

Valtera Rīda armijas pētniecības institūts un ASV armijas medicīnas pētniecības un attīstības komanda pašlaik strādā pie centieniem kontrolēt un novērst vīrusa izplatību. Paziņojumā uzsvērts, ka ASV armijai ir pieejami vislabākie zinātnieki un modernākās tehnoloģijas, kuras palīdzēs izstrādāt preventīvus pasākumus un procedūras.

“Mūsu valstij, armijai, sabiedrotajiem un potenciālajiem pretiniekiem ir jāzina, ka mūsu karavīri ir gatavi un spējīgi pildīt nepieciešamos pienākumus,” paziņojumā uzsvēris R. Makkartijs.

Dalies ar šo ziņu