Pasaulē modernākais iznīcinātājs “F-35” pirmo reizi pārtver Krievijas militārās lidmašīnas

Ārvalstīs
Sargs.lv/ Defence Blog
F-35
Foto: Foto: Norvēģijas Karaliskie gaisa spēki

Norvēģijas Gaisa spēku iznīcinātāji “F-35” pārtvēruši divas Krievijas “Tu-142” jūras izlūkošanas un pretzemūdeņu lidmašīnas, kā arī vienu “MiG-31” iznīcinātāju, kas lidoja starptautiskajā gaisa telpā, vēsta aizsardzības ziņu portāls “Defence Blog”.

Saskaņā ar Norvēģijas Karalisko  gaisa spēku sniegto paziņojumu –  viena Krievijas “Tu-142MR” un viena “Tu-142MK” lidmašīna, kā arī iznīcinātājs “MiG-31” lidojuši no ziemeļiem, un tie pirmo reizi pamanīti kontroles stacijā Sorreisā, Norvēģijas ziemeļdaļā.

“Bruņotie spēki pastiprinājuši iznīcinātāju “F-35” gatavību gaisa spēku bāzē Orlandē,” sacīja Norvēģijas Gaisa spēku ģenerālmajore Tonje Skinnarlande.

Lidojot vien pāris metru attālumā no Krievijas lidmašīnām, šis ir vēsturisks notikums, jo tā ir pirmā reize, kad jaunie Norvēģijas “F-35” iznīcinātāji pārtver un identificē Krievijas lidmašīnas.

Savukārt tālāk uz dienvidiem jau Lielbritānijas “Typhoon” iznīcinātāji pārņēma uzdevumu novērot Krievijas lidmašīnas.

Norvēģijas īpašumā pašlaik atrodas 15 no pasūtītajiem 52 iznīcinātājiem “F-35”. Plānots, ka piektās paaudzes iznīcinātāji aizstās vecos “F-16” iznīcinātājus, kuri Norvēģijas Gaisa spēku rīcībā ir jau kopš astoņdesmito gadu sākuma, raksta “Defence Blog”.

Dalies ar šo ziņu