“Lockheed Martin” publicē jaunā hiperskaņas ieroča attēlu

Ārvalstīs
Sargs.lv/Defence-blog.com
Lockheed Martin
Foto: Foto: defence-blog.com/Steve Trimble

Pentagona galvenais ieroču piegādātājs “Lockheed Martin” nesen publicēja savas jaunās hiperskaņas raķetes “AGM-183A Air Launched Rapid Response Weapon” jeb “ARRW” attēlu.

Attēls pirmo reizi ļauj militāriem ekspertiem un analītiķiem detalizēti apskatīt ieroča “boost-glide” sistēmu un tā aerodinamisko formu. 

Hiperskaņas ieroči nodrošina samērā izdevīgu iespēju pārvarēt labi aizsargātas teritorijas, izmantojot lielu ātrumu, augstumu un labas manevrētspējas. Tiem piemīt  gaisa kaujās svarīgas īpašības, proti, ātrums, precizitāte un liels izmantošanas rādiuss.

“AGM-183A Air-Launched Rapid Response Weapon” ir hiperskaņas triecienierocis, ko izstrādāja ASV Gaisa spēki, lai cīnītos pret jaunākās paaudzes ieročiem, kurus izstrādājusi Ķīna un Krievija.

Kā vienu no diviem hiperskaņas ieroču prototipiem ir paredzēts, ka ASV Bruņotie spēki varēs izmantot “ARRW”, sākot ar 2022. gadu.

ASV Gaisa spēki un “Lockheed Martin” veiksmīgi veica “AGM-183A Air-Launched Rapid Response Weapon” lidojuma testu no “B-52 Stratofortress” lidmašīnas 2019. gada 12. jūnijā Kalifornijā. Šis bija pirmais no daudzajiem testiem, kas kalpo prototipa spēju uzlabošanai un paplašināšanai.

Līgums par ieroča izveidi ar “Lockheed Martin” tika parakstīts 2018. gada augustā.

Ilggadējā pieredze hiperskaņas tehnoloģijās ir padarījusi “Lockheed Martin” par nozares līderi šajā jomā. Firma spēj nodrošināt viskvalitatīvākos un izdevīgākos risinājumus pieaugošo draudu novēršanai visā pasaulē. “Lockheed Martin” ir bijusi nozīmīga loma hiperskaņas tehnoloģiju izpētē, attīstībā un demonstrācijā jau vairāk nekā 30 gadus. Korporācija ir veikusi ievērojamus ieguldījumus kritisko tehnoloģiju un spēju attīstībā, ieskaitot hiperskaņas raķetēs un aizsardzības spējās pret hiperskaņas ieročiem. Kompānija ir stingri apņēmusies atbalstīt ASV valdību šo tehnoloģiju attīstībā.

Dalies ar šo ziņu