Pirmais ASV militārais konvojs devies no Vācijas uz Poliju

Ārvalstīs
Sargs.lv/Defence-blog.com
Defender 2020
Foto: Foto: Spc. Jordyn Worshek

Pirmais ASV militārais konvojs, kurš sastāv no 2. bruņotās brigādes kaujas vienības 3. kājnieku divīzijas karavīriem, atstājis Hāgenovas pilsētu Vācijā un šķērsoja Vācijas-Polijas robežu pie Kolbaskovo pilsētas.

Konvojs, kurā ietilpa tādi transportlīdzekļi kā “Humvee”, smagāss, paplašinātas mobilitātes taktiskie kravas automobiļi un vidēja līmeņa taktiskie transportlīdzekļi (FMTV), piedalīsies mācībās “DEFENDER-Europe 20”. Lai ierobežotu konvoja ietekmi uz ceļu satiksmi, militāro transportlīdzekļu kustība notiek nakts laikā.

“DEFENDER-Europe 20” demonstrē ASV Bruņoto spēku spēju ātri no ASV uz Eiropu pārvietot lielu apjomu kaujas spējīgu karavīru un tehnikas, lai atbalstītu NATO un reaģētu uz potenciālu krīzi. Nonākuši Eiropā ASV spēki izkliedēsies visā reģionā, lai piedalītos dažādās ikgadējās mācībās ar sabiedrotajiem un partneriem.

“DEFENDER-Europe 20” noslēgsies ar ASV bruņoto spēku un aprīkojuma atgriešanos Amerikas Savienotajās Valstīs. Pirms došanās mājup, ASV karavīri apņēmušies sakopt apmācību zonas.

Dalies ar šo ziņu