ASV gaisa spēki izmēģinājuši ballistisko raķeti “Minuteman III”

Ārvalstīs
Sargs.lv/Defence-Blog.com
Minuteman
Foto: Foto: Staff Sgt. Justin Armstrong

ASV Gaisa spēki vietnē “Twitter” publicējuši video, kurā vērojams starpkontinentālas ballistiskās raķetes “Minuteman III” izmēģinājums, vēsta portāls “Defence Blog”.

Nesenā paziņojumā Gaisa spēku amatpersonas informēja, ka 5. februārī no Vandenbergas aviācijas bāzes Kalifornijā palaista “Minuteman III” raķete. Izmēģinājums parādījis, ka ASV veiktā atturēšana ar kodolieročiem ir robusta, elastīga, gatava un izveidota tieši tā, lai atturētu 21. gadsimta draudus un atbalstītu sabiedrotos.

Raķetes izmēģinājums ir pirmā reize, kad no tās palaista raķete,  kopš Vandenbergas gaisa spēku bāzes iekļaušanas jaunajā ASV bruņoto spēku daļā – Kosmosa spēkos.

Raķete nolidoja gandrīz septiņus tūkstošus kilometru. Šādos raķešu palaišanas testos tiek pārbaudīti raķetes mehānismi, to precizitāte un uzticamība, nodrošinot bruņotos spēkus ar informāciju, kas savukārt nepieciešama kodolieroču atturēšanas spējām.

“Minuteman III” starpkontinentālā ballistiskā raķete. Tā ASV bruņojumā tika pieņemta 1962. gadā, informē “Defence Blog”.

Dalies ar šo ziņu