ASV armijas tehnika ieradusies Beļģijā

Ārvalstīs
Sargs.lv/VRT.be
Defender 2020
Foto: Foto: Georgios Moumoulidis

Pirmais kuģis, kas pārvadā ASV militāro tehniku, pietauvojies Antverpenes ostā, Beļģijā. Nākamo mēnešu laikā tūkstošiem transportlīdzekļu un ASV karavīru šķērsos “pagaidu militarizēto zonu”, kas izveidota ostas dokos, vēsta Beļģijas raidorganizācija VRT.

“Defender Europe 2020” būs lielākās militārās mācības Eiropā pēdējo 25 gadu laikā. Tajās kopumā piedalīsies 37 tūkstoši karavīru no 18 NATO dalībvalstīm. ASV tehnika un karavīri Eiropā ieradīsies caur vairākām kontinenta ostām, ieskaitot jau minēto Antverpeni.

Pirmais no vairākiem kuģiem 3. februārī piestāja Antverpenes “Euroterminal” terminālī, Beverenas priekšpilsētā, Austrumfalndrijas apgabalā, norāda VRT. Uz tā klāja atrodas 200 militārās tehnikas vienības, ieskaitot 150 transportlīdzekļus. Beļģijas armijas pārstāvji šobrīd koordinē to uzpildi ar degvielu.

Nākamo mēnešu laikā caur ostas militāro zonu, kuras izmērs laika gaitā mainīsies no 20 līdz 125 tūkstošiem kvadrātmetriem, pieci ASV un divi Lielbritānijas kuģi Eiropā ievedīs aptuveni 3 tūkstošus militārās tehnikas vienību un 6 tūkstošus karavīru, informē VRT. No kuģiem karavīri ar tehniku dosies uz galamērķiem Vācijā un Polijā.

Dalies ar šo ziņu