Krievija izraida Japānas žurnālistu par iespējamu spiegošanu

Ārvalstīs
Sargs.lv/Retuers
Tokija
Foto: Foto: Pixabay

Japānas žurnālists mēģinājis iegūt slepenu informāciju par Krievijas militārajām spējām valsts Tālajos Austrumos, vēsta ziņu aģentūra “Reuters”.

Žurnālists, kuru Krievijas varasiestādes par pārkāpumiem aizturēja pagājušajā mēnesī, strādā Japānas ziņu aģentūrā “Kyodo News”. Aģentūras pārstāvji nolieguši jebkādus žurnālista centienus izspiegot Krievijas bruņotos spēkus.

Japānas ziņu aģentūras pārstāvji neatklāja žurnālista vārdu, bet piebilda, ka viņš aizturēts Vladivostokā 25. decembrī un pēc piecu stundu pratināšanas atbrīvots ar noteikumu 72 stundu laikā pamest Krieviju, vēsta “Reuters”.

“Informācija mūsu rīcība liecina, ka viņš nodarbojās ar parastām žurnālistikas aktivitātēm, taču drošības iemeslu dēļ valsti 26. decembrī pameta,” paziņoja “Kyodo News” pārstāvji.

Krievijas ārlietu ministrija nekavējoties uz sarunu izsaukusi arī Japānas vēstnieku, kur oficiāli arī izteikusi diplomātisko aizrādījumu. Japānas Ārlietu ministrijas pārstāvji notikušo pagaidām nav komentējuši.

Japānas žurnālists aizturēts divas dienas pēc tam, kad Japānas telekomunikāciju uzņēmums “SoftBank Group Corp” paziņoja par kāda bijušā darbinieka aizturēšanu uz aizdomu pamata par uzņēmuma iekšējās informācijas nopludināšanu. Bijušais darbinieks informāciju, iespējams, nodevis Krievijas tirdzniecības pārstāvjiem Japānā, informē “Reuters”.

“Kyodo News” tuvu stāvoša persona medijiem norādījusi, ka žurnālista aizturēšana, iespējams, bijusi Krievijas “atriebība par “SoftBank””.

Dalies ar šo ziņu