Ukrainas aizsardzības ministrs: Galvenā prioritāte ir sasniegt NATO militāros kritērijus

Ārvalstīs
Sargs.lv/Interfax.com.ua
Ukraina
Foto: Foto: AFP/Scanpix

Par galveno Ukrainas bruņoto spēku prioritāti turpmāk tiks uzskatīta tieši armijas militāro kritēriju paaugstināšana, norādījis Ukrainas aizsardzības ministrs Andrijs Zahorodņuks.

Tas tiks darīts, lai pēc iespējas ātrāk spētu vienoties ar NATO par Ukrainas pievienošanos NATO Paplašinātās sadarbības programmai. Intervijā ar ziņu aģentūru “Interfax-Ukraine” ministrs uzsvēra, ka pēc ilgām sarunām NATO un Ukrainas sadarbība varētu kļūt arī praktiska.

Valsts valdība jau iepriekš norādījusi, ka no alianses sagaida nevis tikai politiskus uzsaukumus,  bet arī reālu, praktisku sadarbību un konkrētu mērķu noteikšanu valsts iekļaušanai tās paplašinātajā partneru programmā.

“Galvenais uzdevums šobrīd ir militārās dalības kritēriju izpildīšana, lai mēs varētu iegūt NATO programmas dalībvalsts statusu,” sacīja A. Zahorodņuks. Viņš piebilda, ka jau šī gada janvārī plānots izveidot pirmos priekšnoteikumus, kas palīdzēs Ukrainas bruņotajiem spēkiem pielāgoties NATO standartiem.

A. Zahorudņuks ziņu aģentūrai norādījis, ka Ukrainas Jūras spēki jau strādā pēc NATO kritērijiem, jo lielākā daļa personāla jau iepriekš apguvuši apmācības NATO struktūrās.

Dalies ar šo ziņu