Par Igaunijas Zemessardzes štāba priekšnieku iecelts Ēro Rebo

Ārvalstīs
Sargs.lv/Kaitseliit.ee/LETA
Kaitsleliit
Foto: Foto: Kaitseliit.ee

Igaunijas Zemessardzes "Kaitseliit" ("Aizsardzības līga") štāba priekšnieka amatā pirmdien darbu sāks pulkvedis Ēro Rebo (Eero Rebo), paziņojusi "Kaitseliit".

20. janvārī, pulkvedis Jāks Mē (Jaak Mee) svinīgi nodeva ģenerālštāba pavēli pulkvedim Ēro Rebo. Pēc Aizsardzības līgas komandiera brigādes ģenerāļa Riho Uhtegī (Riho Ühtegi) teiktā, jaunajam štāba priekšniekam īpašs izaicinājums būs iegūt tādu pašu cieņu kā pulkvedim Mē. "Izaicinājums ir liels, taču, zinot pulkveža Ē. Rebo garo karjeru bruņotajos spēkos un viņa lielo pieredzi, es nešaubos, ka viņš varēs ar to tikt galā," piebilda brigādes ģenerālis.

Pulkvedis Ē. Rebo absolvējis Bruņoto spēku Aizsardzības akadēmiju, Baltijas Aizsardzības koledžu un ir piedalījies dažādos kursos ārzemēs. Viņš arī ieguvis maģistra grādu un padziļinātu militāro apmācību Amerikas Savienoto Valstu Armijas militārajā koledžā.

Dienestu Igaunijas Aizsardzības spēkos Ē. Rebo uzsāka 1993.gadā. Viņš ir bijis gan vada, gan rotas komandieris, kā arī Kaujas atbalsta bataljona komandieris. 2000.-2001.gadā viņš piedalījās starptautiskajā operācijā Bosnijā un Hercegovinā, bet 2004.-2007.gadā bija Igaunijas Sauszemes spēku 2.Kājnieku brigādes Kuperjanova bataljona komandieris. 2008.-2015.gadā Rebo ieņēma dažādus amatus Igaunijas bruņoto spēku galvenajā štābā, bet 2015.gadā tika iecelts 2.Kājnieku brigādes komandiera amatā, kurā atradās līdz pagājušajam gadam. 

Dalies ar šo ziņu