Lukašenko nomaina valsts aizsardzības ministru un militāro vadību

Ārvalstīs
Sargs.lv/ Radio Free Europe/ Belta.by
Lukašenko
Foto: Foto: AFP/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko izlēmis nomainīt augstākos militāros vadītājus, tajā skaitā arī valsts aizsardzības ministru, vēsta raidorganizācija “Radio Free Europe”.

A. Lukašenko paziņojis, ka par jauno aizsardzības ministru iecēlis kādreizējo Rietumu apgabala karavīru komandieri ģenerālmajoru Viktaru Kherinu. Tikmēr ģenerālmajora priekšgājējs, ģenerālleitnants Andrejs Ravkovs iecelts valsts Drošības padomes ģenerālsekretāra amatā.

Tāpat Baltkrievijas prezidents norādījis, ka par jauno Baltkrievijas bruņoto spēku komandieri iecēlis ģenerālmajoru Aliksandru Valfoviču. “Dažādi amati šī procesa laikā palika tukši, tāpēc es uzskatīju, ka šos lēmumus nav iespējams atlikt,” ieceļot A. Ravkovu jaunajā amatā, paziņoja A. Lukašenko.

“Mē esam militāristi un šobrīd ir sarežģīti laiki. Tas nenozīmē, ka rīt būs karš un mums pret kādu būs jācīnās, nepavisam. Bet militāra organizācija nedrīkst sastapties ar neskaidrību,” uzsvēris A. Lukašenko. Viņš piebildis, ka izmaiņas militārās struktūras vadībā plānotas jau aptuveni septiņus mēnešus, norāda Baltkrievijas ziņu aģentūra “Belta”.

Dalies ar šo ziņu