Tikšanās laikā ar Putinu, iespējams, izsmiets Sīrijas aizsardzības ministrs

Ārvalstīs
Sargs.lv/Syrianobserver.com
Sīrija, Krievija
Foto: Foto: The Syrian Observer.com

Sīrijas aktīvisti norādījuši uz Krievijas vadošās elites rīcību, kas publiski izsmej Sīrijas aizsardzības ministru, vēsta ziņu portāls “The Syrian Observer”.

Neilgi pēc Sīrijas un Krievijas prezidentu tikšanās valsts aktīvisti sociālajos tīklos norādījuši, ka Krievijas pārstāvji atklāti izmējuši Sīrijas aizsardzības ministru Ali Abdulu Ajubu (Ali Abdullah Ayoub), tikšanās preses konferences laikā to nosēdinot uz izteikti zemāka krēsla nekā pārējos preses konferences dalībniekus. Viņi uzsver, ka šādi Krievijas amatpersonas izsmējušas arī Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu (Bashar al-Assad).

Janvāra sākumā Krievijas bruņoto spēku Sīrijas komandcentrā Damaskā B. al Asads tikās ar V. Putinu, lai novērtētu situāciju valstī. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs vēlāk valsts ziņu aģentūrai “TASS” noradīja, ka “tiek veiksmīgi strādāts pie Sīrijas valsts un vienotības atjaunošanas”.

Sīrijas Arābu Prezidentūras pārstāvji pēc preses konferences savā “Facebook” vietnes kontā publicēja fotogrāfiju, kurā Sīrijas aizsardzības ministrs redzams, sēžot daudz zemākā krēsla nekā pārējie dalībnieki, līdz ar to viņš izskatījies daudz īsāks.

Sīrijas aktīvisti vēlējušies saņemt izskaidrojumu tam, kāpēc ministram iedots mazāks krēsls un vai tas darīts ar nodomu. Tāpat izteikts minējums – “ja Sīrijas aizsardzības ministram tiek iedots mazs krēsls publiskos pasākumos, tad kāda ir viņa loma “aizkulisēs”?”

Dalies ar šo ziņu