Plašs ugunsgrēks pārņēmis vienīgo Krievijas aviācijas bāzes kuģi “Admiral Kuznetsov”

Ārvalstīs
Sargs.lv/Interfax.ru/BarentsObserver.com
Admiral Kuznetsov
Foto: Foto: TASS-Lev Fedoseev

Plaša mēroga ugunsgrēks izcēlies uz vienīgā Krievijas kara flotes aviācijas bāzes kuģia “Admiral Kuznetsov” metināšanas remontdarbu laikā Murmanskas jūras spēku ostā, informē “The Barents Observer” un Krievijas ziņu aģentūra “Interfax”.

Mediji, atsaucoties uz Murmanskas vietējo ziņu informāciju, vēsta, ka ugunsgrēks uz kuģa izcēlies aptuveni 10.20 no rīta, pēc Murmanskas laika.

Pēdējā informācija liecina, ka ugunsgrēkā ievainoti desmit cilvēki, seši no tiem ar nopietnām traumām transportēti uz ārstniecības iestādēm. Krievijas ziņu aģentūras “FlashNord” izplatītajā informācijā norādīts, ka ugunsgrēka izraisīšanās iemesls, bijusi dīzeļdegvielas noplūde uz apakšējā klāja, kas aizdegusies metināšanas darbu laikā, raksta “The Barents Observer”.

Krievijas ziņu aģentūra “Interfax” nesenākajās reportāžās norāda, ka sākotnēji degšana bijusi 20 kvadrātmetru platībā, tad liesmas izplatījušās 120 kvadrātmetru platībā, bet vēlāk degšanas platība sasniegusi aptuveni 600 kvadrātmetru, jo aizdegušies arī elektrības kabeļi. Savukārt sociālajos medijos publiskotajos video redzams, ka kuģi ieskauj melni dūmi. “The Barents Observer” norāda, ka ugunsdzēsēju darbu ļoti apgrūtina uz kuģa esošās degvielas noplūde, tāpēc to vēl aizvien nav izdevies nodzēst.

Saskaņā ar “Interfax” izplatīto informāciju, dzēšanas darbu laikā cietušas divas Krievijas militārpersonas.

“Interfax” ziņo, ka par notikušo jau ierosināta krimināllieta, bet zaudējumi, kas radīti bāzes kuģim, tiks aprēķināti pēc tam, kad ugunsgrēks tiks nodzēsts.

“Admiral Kuznetsov” ir Krievijas vienīgais aviācijas bāzes kuģis. Kopš 2018. gada tas atrodas Murmanskas ostā, kur nogādāts modernizācijas remontdarbu veikšanai. Šī gada rudenī, remontdarbu laikā, karakuģim esot ostā, uz klāja uzgāzās ceļamkrāns, tādējādi radot bojājumus.

Savukārt 2014. gada novembrī, cenšoties nolaisties uz bāzeskuģa klāja, avārijā cieta Krievijas iznīcinātājs MiG-29.

 

Dalies ar šo ziņu