Krievijas armijā modernās tehnoloģijas primāri ieviesīs kodolieroču vienībās

Ārvalstīs
Sargs.lv/Mil.ru
Šoigu
Foto: Foto: Mil.ru

Nākamgad Krievijas armijā moderno tehnoloģiju īpatsvaram jāsasniedz 70%, turklāt primāri tās saņems ar kodolieročiem bruņotās apakšvienības. Tā informē Krievijas aizsardzības ministrija pēc ministra ģenerāļa Sergeja Šoigu aizvadītās konferences ar Krievijas Bruņoto spēku ģenerālštāba vadību.

Amatpersonas apspriedušas Krievijas jūras spēku attīstību, kā arī progresu valsts aizsardzības attīstībā. S.Šoigu ar ģenerālštāba amatpersonām pārrunājis situāciju būvniecības, modernizācijas, labojumu, ieroču un militārā aprīkojuma uzturēšanas jomās.

Ministrijā norāda, ka līdz nākamajam gadam modernas militārās aparatūras īpatsvars tiks palielināts pat līdz 70%. Šādu modernizācijas attiecību plānots saglabāt arī nākamajos gados.

Moderno tehnoloģiju ieviešanā uzsvars jāliek tieši uz kodolieroču spēku, precizitāti un gaisa telpas aizsardzību, informē Krievijas Aizsardzības ministrija. Savukārt par uzlabojumiem, kas nepieciešami Krievijas jūras spēkos, nosaukta nepieciešamība palielināt flotes kuģu klātbūtni tālākos Krievijas jūras robežu reģionos. Šoigu īpaši uzsvēris, ka klātbūtne jāpastiprina ar kuģiem, kuri aprīkoti ar spārnotajām raķetēm “Kalibr” un hiperskaņas raķetēm “Zircon”.

Aizsardzības jomas amatpersonas konferencē arī pārrunājušas militāro mācību plānus un bruņoto spēku modernizāciju nākotnē. Galvenais uzsvars nākotnē tiks likts uz kaujas apmācības kvalitātes uzlabošanu, nezaudējot apmācību norises intensitāti.

Aizsardzības ministrija norāda, ka nākamajā gadā plānotas vairāk nekā 4800 dažāda līmeņa mācības un 9000 praktiskās kaujas mācību nodarbības. “Galvenā uzmanība tiks pievērsta mūsdienu karadarbības ieviešanai, lai mudinātu komandierus veikt nestandarta uzdevumus,” informē ministrijas pārstāvji.

Paziņojumā uzvērts, ka svarīgākās būs militārās mācības – “Kavkaz 2020”, kuras Krievijā plānotas 2020. gada septembrī. S. Šoigu uzsvēris, ka stingra apmācības plānu īstenošana palīdzēs uzturēt augstu karaspēka kaujas gatavības līmeni, kā arī nodrošināt Krievijas nacionālās intereses atbilstoši reaģējot uz iespējamiem militāri politiskās situācijas saasinājumiem jebkurā stratēģiskā virzienā.

Pārrunājot iepriekšējos sasniegumus un budžeta līdzekļus, amatpersonas secinājušas, ka akciju sabiedrība “Tupolev” 2019. gadā veikusi ievērojamu darbu, uzlabojot bumbvedējus “Tu-95MS”. Modernizācijā pabeigts pirmais un otrais posms – radiotehnikas un navigācijas aprīkojuma nomaiņa. Kā arī nodrošināts plānoto izmantojamo stratēģisko bumbvedēju skaits. "Pašreizējās tālās aviācijas flotes atjaunošana un jaunu lidmašīnu radīšana ievērojami pastiprinājusi kodolieroču triādes gaisa komponentu," uzskata aizsardzības ministrs.

S. Šoigu atgādināja, ka starp Aizsardzības ministriju un “Tupolev” tika noslēgti vairāk nekā 150 līgumi par lidmašīnu modernizāciju, remontu un apkopi, kā arī par daudzsološā aprīkojuma modeļu izveidi saskaņā ar valsts bruņojuma programmu. Tāpat viņš piebilda, ka, neskatoties uz iepriekšējo gadu parādiem, padarītā darba rezultātā uzņēmumu, ar kuriem šie līgumi noslēgti, parādu summa samazinājusies divas reizes.

Aizsardzības ministrija paziņojumā norādīja, ka konferencē pārrunāti arī pasākumi ražošanas uzņēmumu parādu novēršanai un veidi, kā izvairīties no atsevišķu līgumu izpildes problēmām.

 

Dalies ar šo ziņu