Ziemeļkoreja drīzumā varētu sākt izmantot īpaši lielu raķešu palaišanas sistēmu

Ārvalstīs
Ziemeļkoreja
Foto: Korean Central News Agency-Korea News Service via AP

Ziemeļkorejas amatpersonas paziņojušas, ka jaunākās vairāku raķešu vienlaicīgās palaišanas sistēmas jau pavisam drīz varētu tikt izmantotas reālos kaujas apstākļu izmēģinājumos, vēsta portāls “Military.com”.

Valsts līderi paziņojuši, ka jaunākā raķešu palaišanas sistēma, no kuras vienlaicīgi iespējams izšaut vairākas raķetes, ir pēdējos izmēģinājuma posmos un tas pavisam drīz varētu tikt apstiprinātas izmantošanai reālās kaujas situācijās.

Portāls informē – Dienvidkorejas pārstāvji jau 28. novembrī novērojuši, ka kaimiņvalsts izmēģinājusi divas raķetes, kas visticamāk palaistas tieši no jaunās sistēmas. Viņi arī nekavējoties lūdza Ziemeļkoreju izbeigt saspīlējuma situācijas palielināšanu.

Ziemeļkorejas nacionālā ziņu aģentūra 29. novembrī paziņoja, ka raķešu palaišanas mēģinājums noticis valsts vadītāja Kima Čenuna klātbūtnē, un piebildusi, ka K. Čenuns ar iznākumu bijis ļoti apmierināts.

Seulas Tālo Austrumu studiju institūta analītiķis Kims Dongjubs savā “Facebook” kontā paziņojis, ka Ziemeļkoreja, visticamāk, jau sākusi raķešu palaišanas sistēmas masveida ražošanu un šī sistēma, pretēji Ziemeļkorejas teiktajam, jau tiek izmantota, vēsta “Military.com”.

Eksperti norāda raķešu lidojuma attālums, un trajektorija liecina, ka izmēģinātā sistēma tiešām spēj palaist raķešu un raķešu klases ieročus. 28. novembrī izšautie šāviņi lidojuši aptuveni 380 kilometru maksimālajā augstumā 97 kilometri, paziņojuši Dienvidkorejas Apvienotā štāba priekšnieki.

Japānas premjerministrs Šinzo Abe izšautās izmēģinājuma raķetes nosaucis par ballistiskajām raķetēm, ziņo “Military.com”.

Pēdējo mēnēšu laikā Ziemeļkorejas bruņotie spēki izmēģinājuši vairākus jaunus ieročus. Eksperti norāda, ka tas varētu būt veids, kā Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns cenšas iespaidot ASV līderus un likt tiem piekāpties apturētās kodoldiplomātijas jomā.

Dalies ar šo ziņu