Tramps nosauc jauno ASV Jūras spēku sekretāru

Ārvalstīs
Sargs.lv/CNN
Tramps un Espers
Foto: Jabin Botsford/Washington Post via Getty Images

ASV prezidents Donalds Tramps atlaistā ASV Jūras spēku sekretāra Ričarda Spensera amatam izvirzījis ASV vēstnieku Norvēģijā atvaļinātu flotiles admirāli Kenetu Braitvaitu, informē ziņu aģentūra CNN.

Prezidents uzrunājis ASV vēstnieku Norvēģijā Kenetu Braitvaitu ieņemt atlaistā Jūras spēku sekretāra R. Spensera amatu laikā, kad izveidojusies saspīlēta situācija starp augstākajiem militārajiem vadītājiem un Balto namu – pretrunīgi vērtētās kara noziegumos apsūdzētā Jūras spēku īpašo uzdevumu vienības (NAVY SEAL) karavīra krimināllietas dēļ.

ASV prezidents savu lēmumu par Braitvaita nominēšanu amatam paziņoja neilgi pēc tam, kad ASV Aizsardzības valsts sekretārs Marks Espers lūdzis Jūras spēku sekretāru R. Spenseru atkāpties no amata. R. Spensers, apejot komandķēdi, bija centies vest sarunas ar Balto namu par Jūras spēku speciālo uzdevumu vienības karavīra Edija Galagera atjaunošanu amatā.

"Jūras spēku sekretāra Ričarda Spensera atbrīvošanu no amata veica Aizsardzības valsts sekretārs Marks Espers. Es pateicos Ričardam par viņa darbu un apņēmību. Edijs mierīgi aizies pensijā ar visiem nopelnītajiem apbalvojumiem, ieskaitot viņam izsniegto trīsžubura nozīmi," savā “Twitter” kontā paziņoja D. Tramps.

"Admirāli un vēstnieku Norvēģijā Kenu Braitvaitu esmu izraudzījies par jauno Jūras spēku sekretāru. Cilvēks ar lieliem sasniegumiem un panākumiem. Es zinu, ka Kens veiks izcilu darbu!", raksta ASV prezidents.

Kaut arī Braitvaita militārais fons, diplomātiskās akreditācijas un pieredze likumdošanas lietās viņu kvalificē Jūras spēku sekretāra amatam, notikumi, kuri saistās ar viņa kandidatūru, rada problēmas, kuras "darbu šajā amatā padara neiespējamu", CNN sacīja bijušais Jūras spēku sekretārs Rejs Mabuss.

"Viņš atrodas nezināmā teritorijā," CNN papildināja Mabuss, atsaucoties uz hiperpolitizēto vidi, kurā iesaistījies arī Pentagons, norādot, ka Trampa iesaistīšanās Galagera lietā radīs problēmas militārajā komandķēdē arī turpmāk.

Dalies ar šo ziņu