Polijā tiks izvietoti vēl vairāki ASV iznīcinātāji

Ārvalstīs
LETA
F-16
Foto: Foto: af.mil

Polija jūnijā turpinās kopīgas militārās mācības ar ASV, kas nosūtīs uz Poliju vēl vairākus iznīcinātājus "F-16", atsaucoties uz aizsardzības ministru, ceturtdien vēsta Polijas Radio.

Polijā tiks izvietoti vēl vairāki ASV iznīcinātāji

Vienlaikus Polijā tiks izvietota arī degvielas uzpildīšanas lidmašīna no aviācijas bāzes Lielbritānijā.

Polijas aizsardzības ministrs Tomašs Semoņaks intervijā telekanālam TVN24 pauda pārliecību, kas tas ir spēcīgs pierādījums sabiedroto saistībām un redzama ASV klātbūtne.

"Mēs cenšamies nodrošināt, ka [Krievijas-Ukrainas] krīzes mācības noved pie ilgstošas NATO klātbūtnes austrumos," norādīja Semoņaks, piebilstot, ka sabiedroto armijas jau strādā pie tā.

Jautāts par NATO gatavību iejaukties gadījumā, ja notiktu uzbrukums vienai no dalībvalstīm, Semoņaks norādīja, ka šie spēki ir gatavi rīkoties nekavējoties.

Ministrs atklāja, ka 18 ASV iznīcinātāji "F-16", kas ieradīsies Polijā no gaisa spēku bāzes Vācijā, tiks izvietoti Lasko bāzē Polijas vidienē.

Semoņaks norādīja, ka šajā bāzē jau atrodas 12 iznīcinātāji "F-16" un transporta lidmašīna.

"Lidmašīnas, kas pašreiz ir šeit, atstās Poliju pāris nedēļu laikā un to vietā stāsies jaunas no citas bāzes," viņš piebilda.

Tomēr ministrs uzsvēra, ka, runājot par NATO spēkiem reģionā, pašreiz galvenā uzmanība ir pievērsta "ilgtermiņa aktivitātēm, kas varētu ilgt gadiem vai desmitgadēm". Lai gan, protams, šādas vienošanās nav panākamas "pāris dienu laikā", atzina Semoņaks.

Dalies ar šo ziņu