ASV aizsardzības sekretārs apsūdz Ķīnu kiberspiegošanā

Ārvalstīs
Sargs.lv

ASV aizsardzības sekretārs apsūdz Ķīnu kiberspiegošanā

ASV aizsardzības ministrs Čaks Heigels, uzstājoties ar runu Singapūras drošības konferencē, kurā piedalās arī Ķīnas amatpersonas, sestdien apsūdzējis Pekinu kiberspiegošanā.

Pirms nākamnedēļ gaidāmās ASV un Ķīnas līderu tikšanās Heigels tieši vainojis Pekinu un tās bruņotos spēkus par atkārtotu ielaušanos ASV slepenajās informācijas sistēmās.

"Savienotās Valstis [jau iepriekš] paudušas satraukumu par pieaugošajiem kuberiejaukšanās draudiem, kuri, šķiet, daļēji saistīti ar Ķīnas valdību un armiju," savā runā tā dēvētajā Šangri-La dialogā norādīja Heigels.

"Ņemot vērā, ka abām pasaules lielākajām ekonomikām - ASV un Ķīnai - ir daudz kopīgu interešu un rūpju sfēru, kibernētiskās darba grupas izveide ir pozitīvs solis ASV un Ķīnas dialoga nostiprināšanā," piebilda Pentagona šefs.

"Mēs esam apņēmušies aktīvi sadarboties gan ar Ķīnu, gan pārējiem partneriem, lai iedibinātu starptautiskās normas par atbildīgu darbību kibertelpā."

ASV prezidenta Baraka Obamas un viņa Ķīnas kolēģa Sji Dzjiņpina tikšanās paredzēta 7. un 8.jūnijā. Tās būs abu līderu pirmās tiešās sarunas, kopš Sji stāšanās amatā šī gada martā.

LETA - AFP

Dalies ar šo ziņu