NATO ģenerālsekretārs vizītē Dienvidkorejā uzsver sadarbības nozīmi reģionālās drošības stiprināšanā

Sargs.lv

NATO ģenerālsekretārs vizītē Dienvidkorejā uzsver sadarbības nozīmi reģionālās drošības stiprināšanā

11.aprīlī NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens 11. aprīlī ieradās savā pirmajā vizītē Dienvidkorejā, kur uzturēsies līdz sestdienai.

Viņš tikās ar Dienvidkorejas prezidenti Parku Geunhje un citām augstām amatpersonām, lai pārrunātu NATO partnerību ar Dienvidkoreju. „Lai arī mūsu sadarbība ir pavisam nesenai, tai ir liels potenciāls,” A.F.Rasmusens uzsvēra. „Mūsdienu drošības izaicinājumi ir globāli, un, manuprāt, labākais veids, kā tos risināt, ir veidot stabilu sadarbību ar partneriem visā pasaulē.”

Pārrunājot spriedzi Korejas pussalā, NATO ģenerālsekretārs paziņoja, ka alianse stingri nosoda Ziemeļkorejas rīcību, kas rada nopietnus draudus reģionālajai un starptautiskajai drošībai.

Viņš piebilda, ka NATO globālā perspektīva nenozīmē, ka alianse vēlas palielināt savu ietekmi Āzijas un Klusā okeāna reģionā, mēs tikai vēlamies iesaistīties šeit notiekošajos procesos, un Korejas Republika šajā ziņā ir ļoti vērtīgs partneris.

NATO ģenerālsekretārs uzsvēra, ka NATO un Koreja sastopas ar līdzīgiem izaicinājumiem – pirātisms, masu iznīcināšanas līdzekļiem un kiberuzbrukumiem – pret kuriem var cīnīties tikai, uzlabojot sadarbību. Viņš ar prezidenti vienojās par ciešāku sadarbību tādās jomās kā loģistika, militārā izglītība un apmācība, kā arī palīdzības sniegšana dabas katastrofu gadījumos.

Alianse ar Korejas Republiku jau sadarbojas vairākās jomās, ieskaitot Afganistānu, kur Korejas karavīri dien Provinču atjaunošanas vienību sastāvā.

Pēc nato.int materiāliem

Dalies ar šo ziņu