Rasmusens: NATO ir plāns Turcijas aizstāvēšanai, taču situācija jārisina politiskā ceļā

Sargs.lv

Rasmusens: NATO ir plāns Turcijas aizstāvēšanai, taču situācija jārisina politiskā ceļā

 NATO ir plāns, lai nepieciešamības gadījumā aizstāvētu Turciju, tomēr šai situācijai būtu jārod politiskais risinājums, preses konferencē uzsvēra NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

Neskatoties uz plāna esamību, to nevajadzēs aktivizēt un situācijai tiks rasts politisks risinājums, tādējādi pastiprinot starptautiskās sabiedrības spiedienu uz Sīrijas līderiem.

NATO ģenerālsekretārs apstiprināja, ka par Sīrijas jautājumu šodien NATO aizsardzības ministru sanāksmes laikā netika diskutēts, jo šīs jautājums neesot bijis dienaskārtībā, tomēr viņš atkārtoti pauda cerību, ka tiks darīts viss, lai novērstu situācijas eskalāciju.

Kā ziņots, Turcija šodien no jauna brīdināja Sīriju, ka nekavēsies ar atbildes triecienu, ja tās teritorija atkal cietīs uzbrukumos. Vienlaikus viens no augstākajiem Turcijas armijas komandieriem apmeklējis Sīrijaspierobežā izvietotās karaspēka vienības.

"Sīrijas administrācijai saglabājot savu agresīvo nostāju, mūsu bruņotajiem spēkiem ir nenovēršami jāatmaksā ar to pašu," sacīja Turcijas premjerministrs Redžeps Tajips Erdogans, vēršoties pie savas partijas parlamenta deputātiem.

Tostarp armijas štāba priekšnieks ģenerālis Nedždets Ezels ieradies inspicēt pie pamatīgi nocietinātās robežas izvietotās karaspēka daļas.

Jau vēstīts, ka pēdējās dienās saasinājusies situācija uz Sīrijas-Turcijas robežas.

LETA

Dalies ar šo ziņu