Afganistānas Nacionālās armijas karavīri apgūst lasīt un rakstīt prasmi

Sargs.lv

Afganistānas Nacionālās armijas karavīri apgūst lasīt un rakstīt prasmi

Vairāk nekā 300 afgāņu karavīru Logaras provincē apgūst lasīt un rakstīt prasmi, kā arī kultūras un reliģijas stundas, ko pasniedz Afganistānas armijas virsnieki.

– Es mācu gan kultūru, gan lasīšanu un rakstīšanu, līdz mums būs vairāk instruktoru. Es labprāt palīdzu saviem karavīriem, jo viņi man ir kā ģimene, – saka Afganistānas Nacionālās armijas kapteinis Habibs Rahams, kultūras un reliģijas virsnieks 4. Kandakas atbalsta vienībā. – Karavīriem ļoti patīk mācīties. Tieši tāpēc es viņiem mēģinu palīdzēt. Kad viņi būs beiguši dienestu armijā, šie vīri varēs atgriezties mājās un dabūt darbu, un pavērst savu dzīvi uz labu.

Apmācība notiks vairākus mēnešus, pēc tam karavīri kārtos eksāmenu. Sekmīgi apgūstot pirmo līmeni, viņi tiks pārcelti nākamajā un mācības varēs turpināt.

– Šīs apmācības ir ļoti vajadzīgas, – saka Afganistānas Nacionālās armijas seržants Abdulls Džans, kurš jau septiņus gadus dien armijā, bet lasīt un rakstīt mācās pirmo gadu. – Tās ir ļoti būtiskas Afganistānas nākotnei, jo, ja mēs varēsim studēt, mēs varēsim veidot savu valsti labāku.

Džans uzskata, ka mācības palīdzēs viņam un viņa biedriem dienestā un arī turpmākajā dzīvē, piemēram, pēc dienesta viņi varēs kļūt par ārstiem vai juristiem. – Es esmu vajadzīgs savai tautai un savai valstij. Kamēr vien būs nepieciešams, es dienēšu armijā. Un tikai tad, kad mūsu valsts un valdība spēs stāvēt pati uz savām kājām, es atvaļināšos, – viņš saka.

Pēc ISAF materiāliem

Dalies ar šo ziņu