Rīgā norisināsies pirmā "Latvijas - Somijas aizsardzības industriju diena"

Uzņēmējdarbība un inovācijas
Sargs.lv/DAIF Latvija
Bruņutransportieris Patria
Foto: Armīns Janiks / Aizsardzības ministrija

Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas (DAIF Latvija) un Somijas aizsardzības un aerokosmosa industrijas asociācijas (PIA) ilggadējas sadarbības ietvaros 8. maijā, Rīgā norisināsies “Latvijas - Somijas aizsardzības industriju diena’’. Industrijas dienas ietvaros ir plānotas prezentācijas par abu valstu aizsardzības nozares aktualitātēm, aizsardzības industriju sadarbības iespējām, divpusējas tīklošanās un produktu demonstrācijas.

2023.gadā Somijas Aizsardzības un aerokosmosa industrijas asociācija un Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija organizēja pirmo Somijas - Latvijas aizsardzības industrijas dienu Helsinkos, Somijā. Lai turpinātu iepazīt abu valstu uzņēmumus, produktus un aizsardzības spēju attīstības plānus strauja pieprasījuma apstākļos, šogad industrija diena notiks Rīgā.

Pasākumā piedalīsies Latvijas un Somijas Aizsardzības ministriju pārstāvji un vairāk kā 70 nozares uzņēmēji no abām valstīm. Pasākuma ietvaros plānots parakstīt divpusējo saprašanās memorandu starp aizsardzības industriju pārstāvošajām organizācijām.

Šogad pasākums tiek organizēts iekļaujot DAIF Latvija Sadarbības tīkla dalībniekus pirmajā Eksporta domnīcā, kas iepazīstinās Somijas pārstāvjus ar Latvijas industriju.

Turpmāk šādas domnīcas norisināsies nacionāla, ES un NATO līmeņa aizsardzības vajadzību realizācijai, tāpat tiks organizētas Starptautiskās industriju dienas Latvijā un Nacionālās industrijas dienas ārvalstīs.

Pasākumu atbalsta SIA ‘’Patria Latvia’’ un tas tiek organizēts ar ES fondu finansiālo atbalstu.

Dalies ar šo ziņu