DAIF Latvija izsludina ‘’Latvijas Aizsardzības un drošības industriju gada balvu 2022’’

Uzņēmējdarbība un inovācijas
DAIF Latvija
Aizsardzības nozares ideju hakatons RTU 2020. gadā
Foto: Gatis Dieziņš/ Aizsardzības ministrija

Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija (turpmāk – DAIF Latvija) aicina uzņēmumus, izglītības un pētniecības iestādes sagatavot pieteikumus ‘’Latvijas Aizsardzības un drošības industriju gada balvu 2022’’, informējot par sasniegumiem drošības un aizsardzības sektoros 2021.gadā.

 

Pieteikumi konkursam "Latvijas Aizsardzības un drošības industriju gada balva 2022’’, interesentiem jāiesniedz līdz šā gada 12.maijam.

Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija (DAIF Latvija) ceturto gadu apzin, izvērtē un izceļ uzņēmumu, izglītības un pētniecības iestāžu sasniegumus. Šogad vērtēsim gan izglītības un pētniecības iestāžu sasniegumus, gan arī uzņēmumu paveikto 2021.gadā Latvijas un sabiedroto valstu aizsardzībai un drošībai. 

Uzņēmumu, izglītības un pētniecības iestāžu darbinieki arvien ciešāk iekļaujas aizsardzības nozares attīstībā un drošības jautājumu risināšanā, kas ietver inovāciju, pētniecību un attīstības projektus nacionālo, Eiropas Savienības (ES) un Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) vajadzībām.

‘’Latvijas aizsardzības un drošības industriālās bāzes un tehnoloģiju attīstība, iekļaušanās ES un NATO aizsardzības spēju attīstībā, kā arī sabiedrības drošības garantēšana ir īstenojama cieši sadarbojoties publiskajam, privātajam un pētniecības sektoriem, apvienojot iesaistīto pušu resursus, zināšanas un prasmes,’’ uzsver DAIF Latvija valdes priekšsēdētāja Elīna Egle.

DAIF Latvija mērķis ir iepazīstināt sabiedrību ar uzņēmumu, izglītības un pētniecības iestāžu sasniegumiem.

    DAIF Latvija un tās sadarbības partneru veidotā žūrija izvērtēs uzņēmumu, izglītības un pētniecības iestāžu sniegtos pieteikumus par paveikto 2021.gadā – inovācijām, izaugsmes rādītājiem, pētnieku izstrādnēm un īstenotajiem projektiem sekojošās nominācijās: Inovācijā; Izaugsmē; Eksportā; Izglītībā; Pētniecībā; Partnerībā.

    Uzņēmumu, izglītības un pētniecības iestāžu sasniegumi atbilstoši  iesniegtajiem pieteikumiem katrā no nominācijām tiek izvērtēti atbilstoši zemāk minētiem kritērijiem:

    1. Ietekme uz aizsardzības un iekšlietu nozares attīstību un vadības pilnveidi;
    2. Atbilstība aizsardzības spēju attīstības un sabiedrības drošības prioritātēm;
    3. Aktualitāte un pielietojamība;
    4. Oriģinalitāte un radošums izaicinājumu risināšanā;
    5. Žūrijas loceklim/loceklei nozīmīgs papildus kritērijs, piemēram, izpratnes veicināšana par kiberdrošību, noziedzības apkarošanu, valsts visaptverošu aizsardzību un tam līdzīgi.

    Pieteikumu iesūta elektroniski uz elektronisko adresi id@federacija.lv līdz 2022.gada 12.maija plkst. 17:00. ‘’Latvijas Aizsardzības un drošības industriju gada balvas'' nolikums un elektroniski iesniedzamā pieteikuma veidlapa: https://www.federacija.lv/lv/jaunumi/latvijas-aizsardzibas-un-drosibas-industriju-gada-balva-2022

    Uzņēmumi, izglītības un pētniecības iestādes tiks godinātas īpašā pasākumā Aizsardzības ministrijas un DAIF Latvija organizētā  ''Industrijas dienā NBS'' š.g. 25.maijā. Gada balva stiprinās uzņēmumu, izglītības un pētniecības iestāžu sasniegumu atpazīstamību un organizāciju reputāciju, kā arī veicinās investīcijas un speciālistu iesaisti uzņēmumos, izglītības un pētniecības iestādēs. Izglītības un pētniecības iestādes saņems finansiālu apbalvojumu no Latvijas Drošības un aizsardzības klastera. Savukārt DAIF Latvija turpinās darbu pie uzņēmumi, izglītības un pētniecības iestāžu popularizēšanas un atbalsta turpmākiem panākumiem nacionālo un starptautisko iniciatīvu ietvaros.

    Dalies ar šo ziņu