Par patvaļīgu iekļūšanu militārajos objektos sodīs bargāk

Sabiedrība
Sargs.lv
militārs objekts

Ogu un sēņu sezonai uzņemot apgriezienus, "Sargs.lv" iedzīvotājiem atgādina - no 1. jūlija stājušies spēkā bargāki sodi par patvaļīgu iekļūšanu militārajos objektos, un turpmāk par atrašanos neatļautā vietā soda nauda var sasniegt pat 1500 eiro.

Grozījumi Nacionālo bruņoto spēku likumā, kas stājās spēkā 1. jūlijā, nosaka, ka par patvaļīgu iekļūšanu militārajos objektos vai Nacionālo bruņoto spēku apsargājamos objektos turpmāk piemēros naudas sodu līdz 1500 eiro. Salīdzinot ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā līdz šim noteikto, naudas sods ir palielināts.

Šāds risinājums bija nepieciešams, jo Latvijā strauji attīstās militārā infrastruktūra un pieaug militāro mācību intensitāte. Militārajos objektos vai Nacionālo bruņoto spēku apsargājamos objektos nav pieļaujama personu atrašanās bez atļaujas. Turklāt nesankcionēta atrašanās militārajā objektā var radīt draudus personu drošībai, piemēram, prettiesiskai personas iekļūšanai militārajā objektā šaušanas nodarbību laikā var būt neatgriezeniskas sekas.

Militāros objektus apzīmē ar zīmi, kas ir taisnstūra veida laukums baltā krāsā ar uzrakstu lieliem burtiem melnā krāsā “MILITĀRAIS OBJEKTS”.

Dalies ar šo ziņu