Turcijā aiztur Krievijas pilsoņu grupu aizdomās par uzbrukuma plānošanu čečenu disidentiem

Pasaulē
Sargs.lv/The Moscow Times/Reuters
Turcijas policists dienesta uzdevuma izpildes laikā
Foto: Foto: AP/Scanpix

Turcijas varas iestādes apcietinājušas četrus Krievijas, vienu Ukrainas un vienu Uzbekistānas pilsoni aizdomās par uzbrukuma plānošanu Turcijā mītošajiem čečenu disidentiem, atsaucoties uz Turcijas mediju “TRT Haber” vēstīto, raksta aģentūra “Reuters”.

Visiem sešiem aizdomās turētajiem piemērots pirms tiesas apcietinājums. Šobrīd viņiem ir izvirzītas apsūdzības par spiegošanu pēc tam, ka tika konstatēts, ka grupa plāno veikt bruņotu uzbrukumu čečenu disidentiem.

Saskaņā ar Turcijas televīzijas sniegto informāciju, Turcijas policija, īstenojot operāciju Stambulā un valsts Dienvidos esošajā kūrortpilsētā Antālijā, 8. oktobrī aizturēja četru Krievijas pilsoņu, viena Ukrainas pilsoņa un viena Uzbekistānas pilsoņa veidotu noziedzīgu grupu.

Stambulas tiesa šobrīd ir nolēmusi aizturētos apcietināt, pamatojoties uz apsūdzību par “politisku vai militāru spiegošanu”, kas notiesājošā sprieduma gadījumā paredz 15-20 gadu ilgu cietumsodu.

“Ir pamats uzskatīt, ka aizdomās turētie gatavoja bruņotas darbības pret Turcijā mītošajiem čečenu disidentiem un, ka aizdomās turētie bija iesaistīti mēģinājumā iegūt ieročus, kā arī noziedzīgo darbību plānošanā,” vēsta “TRT Harber”.

Tikmēr Krievijas valsts ziņu aģentūra Ria Novosti mēģinājusi sazināties ar Turcijas ārlietu ministriju. Tās preses pārstāvis Tanju Bilgičs (Tanju Bilgich) sacījis, ka par notikušo viņam nav informācijas.

Arī Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs aizvadītās nedēļas nogalē atzina, ka Kremļa rīcībā nav informācijas par Turcijā apcietinātajiem Krievijas pilsoņiem.

Dalies ar šo ziņu