Aizsardzības ministrs ar vizīti Liepājā atklās visaptverošas valsts aizsardzības semināru ciklu

Nozares politika
Sargs.lv
Aizsardzības ministrs Andris Sprūds
Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

2. un 3. novembrī aizsardzības ministrs Andris Sprūds dosies pirmajā reģionālajā vizītē uz Kurzemi, kur atklās semināru ciklu par visaptverošu valsts aizsardzību, apmeklēs poligonu “Mežaine” un Jūras spēku mācību centru, kā arī tiksies ar Liepājas pilsētas domes pārstāvjiem.

Piektdien, 3. novembrī, Liepājā, norisināsies seminārs par visaptverošu valsts aizsardzību, ar mērķi sekmēt sabiedrības iesaisti valsts aizsardzībā.

Seminārā aizsardzības nozares vadība un eksperti klātesošos informēs par aktuālo drošības situāciju reģionā, drošības izaicinājumiem, jauno valsts aizsardzības koncepciju un tajā ietvertajiem galvenajiem valsts aizsardzības stratēģiskajiem darbības virzieniem, Nacionālo bruņoto spēku attīstību, gatavību reaģēt uz apdraudējumiem, Zemessardzes lomu un  iesaisti krīzes situācijās, kā arī iespēju piedalīties rezervistu apmācībā.

Tāpat aizsardzības nozares pārstāvji ar semināra dalībniekiem pārrunās to, kā iesaistīties valsts aizsardzībā, kā stiprināt kiberdrošību, lai mazinātu apdraudējumus kibertelpā, kā arī tāpat norisināsies arī izspēle ar visu klātesošo līdzdalību par iesaisti visaptverošas valsts aizsardzības stiprināšanā.

Diskusijā piedalīsies Kurzemes reģiona uzņēmēji, pašvaldību un izglītības iestāžu, nevalstisko un reliģisko organizāciju, kā arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Līdzīgus seminārus plānots organizēt arī Zemgalē, Latgalē un Vidzemē, turpinot ieviest visaptverošo valsts aizsardzību un sekmējot visas sabiedrības iesaisti dažādu krīžu plānošanā un pārvarēšanā.

Dalies ar šo ziņu