Atklāj rekonstruēto NBS peldbaseinu

NBS
Sargs.lv
01552C3AA373477392EECC587FFF9742.jpg

9. decembrī ar svinīgu atklāšanas ceremoniju un peldēšanas sacensībām darbu uzsāka rekonstruētais NBS peldbaseins

Atklāj rekonstruēto NBS peldbaseinu

„Šis ir svarīgs un sen gaidīts notikums”, peldbaseina atklāšanā sacīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks, paužot prieku, ka karavīriem atkal ir dota iespēja pilnveidot fizisko sagatavotību. Ministrs vēlēja veiksmes tā turpināt un izteica cerību, ka šis nebūs pēdējais objekts, kas tiks būvēts sporta vajadzībām.

„Šis peldbaseins uzlabos ne tikai karavīru veselību, bet arī kaujas gatavību. Prieks, ka šajā, ne pārāk vieglajā ekonomiskajā situācijā mēs atradām līdzekļus, lai to pabeigtu. Paldies visiem, kam bija spēks un gatavība iesaistīties šī projekta turpināšanā un pabeigšanā”, norādīja NBS komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube.

 Karavīru, peldēšanas čempionāta dalībnieku un būvfirmas SIA „Arčers” pārstāvju klātbūtnē pie ēkas ieejas tika pārgriezta lentīte. Pēc tam peldbaseina direktors Gints Riekstiņš viesiem izrādīja atjaunotā sporta kompleksa telpas.

Līdz ar peldbaseina atklāšanu sākās arī bruņoto spēku peldēšanas čempionāts, kurā šogad piedalās ap 70 karavīru.

Atjaunotais peldbaseins, kas atrodas Rīgā, Krustabaznīcas ielā 9, ir 50 metru garš un 12 metrus plats, ar mainīgu dziļumu un pieciem standarta celiņiem. Tas ir aprīkots ar starptautiskiem standartiem atbilstošu elektronisko hronometrāžas sistēmu un paceļamiem vairogiem, kas sadala baseinu divās daļās. Peldbaseinā notiekošo sacensību vērošanai paredzētas aptuveni 80 skatītāju vietu.

Peldbaseins tiks izmantots karavīru fiziskās sagatavotības pilnveidošanai un kaujas spēju uzlabošanai.

NBS vajadzībām atbilstoša sporta kompleksa celtniecība tika sākta 2005. gadā. 2009. gadā tika pabeigti ēkas būvdarbi, bet ierobežotā finansējuma apstākļos tālākie darbi tika apturēti.

Ņemot vērā jau ieguldītos finanšu līdzekļus un nepieciešamību pilnveidot karavīru fizisko sagatavotību, tika rasta iespēja 2010. un 2011. gadā finansēt darbus, kas nepieciešami pirmās kārtas jeb peldbaseina pabeigšanai. Šiem darbiem izlietoti 690 000 latu.

Otro kārtu - šautuvi un sporta zāles - plānots pakāpeniski pabeigt un nodot ekspluatācijā atbilstoši pieejamajam finansējumam.

Sporta kompleksa būvniecībā, teritorijas labiekārtošanā, inženiertehniskajās sistēmās un tehnoloģiskajās iekārtās līdz šim ir ieguldīti 6,6 miljoni latu.

Dalies ar šo ziņu