NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs vizītes laikā Lietuvā: Mūs satrauc situācija Baltkrievijā

NATO
LETA
NATO
Foto: Foto: NATO.int

NATO ir noraizējusies par situāciju Baltkrievijā un vērīgi seko militārajām aktivitātēm pie Lietuvas robežām, tā 25. septembrī paziņojis NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs Lielbritānijas gaisa spēku maršals Stjuarts Pīčs (Stuart Peach), kurš ieradies oficiālā vizītē Lietuvā.

"Mēs esam noraizējušies par situāciju Baltkrievijā un turpinām sekot militāro mācību aktivitātēm reģionos, kuri aliansei rūp," viņš Lietuvas vizītes laikā sacījis žurnālistiem.

Tāpat Pīčs vēlreiz uzsvēris, ka NATO nekādā mērā neapdraud Baltkrieviju vai tās iedzīvotājus, kā tas iepriekš izskanējis no Baltkrievijas vadītāja puses.

Vienlaikus NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs atgādināja, ka alianses ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu satrauc Baltkrievijas varas iestāžu vēršanās pret mierīgiem protestētājiem.

"Ģenerālsekretārs Stoltenbergs aicinājis Baltkrievijas varas iestādes respektēt vārda brīvību un [sabiedrības] tiesības protestēt," viņš teica.

Vizītes laikā Pīčs ticies ar Lietuvas Bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Valdemāru Rupši un Seima spīkeru Viktoru Pranckieti. Kā paziņojusi Lietuvas Aizsardzības ministrija, viņš vēl apmeklēs NATO enerģētiskās drošības izcilības centru un uzklausīs Lietuvas Bruņoto spēku Aizsardzības štāba ziņojumu par drošības situāciju reģionā.

Dalies ar šo ziņu