Zemessardzes vingrinājumā "Arona 2024" pilnveidos aizsardzības uzdevumu izpildi

Militārās mācības
Sargs.lv
Zemessardzes mācības
Foto: Zemessardzes štābs

No 26. līdz 28. aprīlim Aizkraukles novada Aiviekstes pagastā, Jēkabpilī, Jēkabpils novada Kūku, Vīpes un Mežāres pagastos norisināsies Zemessardzes vingrinājums “Arona 2024”.

Vingrinājumu organizē Zemessardzes 3. Latgales brigāde sadarbībā ar citām Zemessardzes vienībām.

Vingrinājuma mērķis ir turpināt zemessargu apmācību, tajā skaitā pārbaudīt viņu fizisko un teorētisko sagatavotību, individuālās prasmes un iemaņas tādās disciplīnās kā kaujas šaušana, orientēšanās apvidū, NATO šķēršļu joslas pārvarēšana, pirmās palīdzības sniegšana kaujas laukā, kā arī spēju veikt aizsardzības uzdevumus nelielas vienības sastāvā.

Svētdien, 28. aprīlī, mācības “Arona 2024” apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns, kā arī aicinātie viesi.

Aizkraukles novada Aiviekstes pagastā, Jēkabpilī, Jēkabpils novada Kūku, Vīpes un Mežāres pagastos mācību uzdevumu veikšanai zemessargi pārvietosies nelielās grupās kājām, kā arī ar sešriteņu kvadricikliem “Bombardier MAX 650 XT” un vieglo militāro transportu pa koplietošanas ceļiem, būtiski neietekmējot satiksmi. Karavīri un zemessargi veiks uzdevumus ar īpašniekiem iepriekš saskaņotās teritorijās.

Dalies ar šo ziņu