Kapelāns vecākais zemessargs Mārtiņš Burke-Burkevics saņēmis īpašus apbalvojumus no Ukrainas

Latvijā
Jānis Klāks/Sargs.lv
Mārtiņam Burke-Burkevicam piešķirtais apbalvojums
Foto: Mārtiņš Burke-Burkevics

Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes kapelāns vecākais zemessargs Mārtiņš Burke-Burkevics saņēmis divus apbalvojumus no Ukrainas par līdz šim sniegto palīdzību cīņā pret krievu okupantiem. Viens apbalvojums ir no 72. Mehanizētās brigādes, otrs – no Kijivas ugunsdzēsības un glābšanas dienesta. Šobrīd kapelāns aktīvi meklē iespējas, kur Latvijā iegādāties dronu sastāvdaļas, lai tās varētu aizgādāt tālāk uz Ukrainu. Portāls “Sargs.lv” uz sarunu aicināja M. Burke-Burkevicu, lai noskaidrotu vairāk par saņemtajiem apbalvojumiem un līdz šim izdarīto Ukrainas labā.

Pats kapelāns atzīst, ka šie apbalvojumi bija pārsteigums no sadarbības partneriem Ukrainā. Vienlaikus viņš gan atzīst, ka šie apbalvojumi pienākas arī visiem ziedotājiem, kuri devuši savus līdzekļus, lai spētu nodrošināt ukraiņus ar tiem nepieciešamajām precēm. Ukrainas aizstāvjiem šo gadu laikā ir piegādātas dažāda spektra preces – sākot no pārtikas un apģērba līdz degvielai, ģeneratoriem, medikamentiem un droniem un to detaļām. Šobrīd liels atbalsts ir vietējie mednieki, kuri palīdz sarūpēt konservus, kuri ir ļoti nepieciešami karavīriem, kuri ilgstoši atrodas frontē.

Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes kapelāns vecākais zemessargs Mārtiņš Burke-Burkevics sarunā ar portālu “Sargs.lv” atklāja, ka viņš uz Ukrainu dodas katru mēnesi, tāpēc tur esošie aizstāvji ir kļuvuši par labiem draugiem.

Šobrīd liels izaicinājums ir sagādāt dažādas detaļas droniem, tāpēc M. Burke-Burkevics ar neizsīkstošu enerģiju meklē veidus kā nodrošināt ukraiņus ar šobrīd tik ļoti nepieciešamajām dronu spējām.

“Es gribētu pateikt lielu paldies visiem ziedotājiem, kuri palīdz šīs manas idejas realizēt. Es principā esmu tikai kurjers, kas sākumā apkopo nepieciešamās lietas, lai pēc tam tās nogādātu ukraiņiem,” skaidro M. Burke-Burkevics.

Šobrīd aktīva sadarbība notiek ar Kijivas ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, kuru kapelāns iespēju robežās apgādā ar individuālajām medpaketēm un taktiskajiem žņaugiem, kas ir nepieciešami pēc krievu okupantu raķešu triecieniem pa miermīlīgajiem iedzīvotājiem.

Dalies ar šo ziņu