Svinīgajā svētku dievkalpojumā uzsver nepieciešamību saliedēti stāties pretī izaicinājumiem

Latvijā
Sargs.lv
Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadiena tradicionāli iesākās ar valsts svētkiem veltīto ekumēnisko dievkalpojumu Doma baznīcā. Tajā Romas Katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs uzsver nepieciešamību politiskajai varai un sabiedrībai saglabāt vienotību ārējo apdraudējumu laikā.

Arhibīskaps metropolīts Z. Stankevičs savā sprediķī norāda uz sabiedrības un politiskās varas polarizācijas draudiem, kas kavē sabiedrību integrējošu lēmumu pieņemšanu. Viņš norāda, ka Latvijā ir jārod vienoti risinājumi esošajiem politiskajiem un drošības izaicinājumiem, uzklausot visu politisko spēku un sabiedrību grupu viedokļus.

“Šajā grūtajā un ārējo apdraudējumu pilnajā laikā ir svarīgi pieņemt lēmumus, kas vieno un integrē Latvijas sabiedrību. Mums nav jābēg no problēmām, bet gan jānoskaidro to patiesie cēloņi un kopīgi jāmeklē reāli risinājumi,” uzsver Z. Stankevičs.

Sabiedrības saliedētības kontekstā Z. Stankevičs uzsver arī nepieciešamību tiekties pēc sabiedrības kopīgā labuma principa, kura ieviešanā jāiesaista ikviens sabiedrības indivīds. Kā norāda arhibīskaps – vienīgi caur katra indivīda ziedošanos sabiedrība var panākt virspusēju uzplaukumu.

Arhibīskaps arī skaidro baznīcas neaizstājamo lomu sabiedrības garīgo vajadzību apmierināšanā. Šī iemesla dēļ viņš aicina politiskajai varai uztvert baznīcu kā sadarbības partneri sabiedrības kopīgā labuma gūšanā.

Dalies ar šo ziņu