Svinīgā ceremonijā Vējonis nomaina Pabriku aizsardzības ministra amatā

Latvijā
57B290D87E7E4C27BA12F317D3836D6D.jpg

Svinīgā ceremonijā Vējonis nomaina Pabriku aizsardzības ministra amatā

22.janvārī Aizsardzības ministrijā notika svinīgā aizsardzības ministra maiņas ceremonija, kuras laikā aizsardzības ministru Arti Pabriku amatā nomainīja Raimonds Vējonis. Līdzšinējais ministrs jaunajam ministram simboliski pasniedza Aizsardzības ministrijas karogu.

“Vēlos pateikt lielu paldies visiem ministrijas darbiniekiem, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Jaunsardzei par to, ka šo triju gadu un triju mēnešu laikā devāt man iespēju augt kā politiķim un kā cilvēkam,”  ministru maiņas ceremonijā sacīja A.Pabriks, uzsverot, ka arī turpmāk interesēsies par aizsardzības nozarē notiekošo.

 “Mans kolēģis Artis Pabriks šajos gados aizsardzības jomā ir paveicis ļoti daudz un man ir salīdzinoši viegli pārņemt ministrijas grožus, jo darbi ir ieplānoti vismaz nākamajiem 10 gadiem,” sacīja jaunais aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis. “Esmu gatavs kopā ar jums strādāt, lai sasniegtu labākos rezultātus. Apsolu darīt visu iespējamo budžeta sastādīšanas procesā, lai Aizsardzības ministrija turpinātu iesākto ceļu uz budžetu 2% apmērā no IKP.”

Jaunais aizsardzības ministrs pasniedza A.Pabrikam Aizsardzības ministra apbalvojumu “Atzinības goda zīme”.

“A.Pabriks sniedzis nozīmīgu ieguldījumu Latvijas nacionāli patriotiskās audzināšanas veicināšanā, stiprinot Latvijas jaunsardzes kustību. Viņš ir uzlabojis Nacionālo bruņoto spēku saikni ar sabiedrību, ieviešot jaunu tradīciju – 4.maija parādes reģionos. Tāpat A.Pabriks veicinājis Latvijas Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku prestižu ārvalstīs, sniedzis būtisku ieguldījumu Nacionālo bruņoto spēku aizsardzības spēju stiprināšanā, īstenojot nozīmīgus aizsardzības nozares attīstības projektus. Ministrs ir aktīvi iestājies par Latvijas informācijas telpas aizsardzību  un kiberspēju stiprināšanu,” bija rakstīts apbalvošanas pavēlē.

“Vēlos pateikt paldies līdzšinējam aizsardzības ministram Artim Pabrikam par lielo ieguldījumu starptautiskajā sadarbībā, kas veicināja Latvijas karavīru atpazīstamību pasaulē un materializējās praktiskā ieguldījumā, piemēram, nesen saņemtajā dāvinājumā no Norvēģijas. Šos uzlabojumus izjuta gan karavīri Latvijā, gan starptautisko operāciju rajonos,” savā runā sacīja Nacionālo bruņoto spēku komandieris, ģenerālleitnants Raimonds Graube. „Tāpat A.Pabriks ir ļoti daudz darījis bruņoto spēku un aizsardzības nozares nākotnes labā, pieņemot stratēģiskus lēmumus, kas ietekmēs jomas attīstību turpmākajos gados.”

Lai izteiktu atzinību par Nacionālo bruņoto spēku attīstības veicināšanu, atbalstu bruņoto spēku karavīriem, valstiskās apziņas veidošanu sabiedrībā un sadarbību starptautiskajā vidē Artis Pabriks tika apbalvots ar NBS komandiera Goda rakstu.

„Aizsardzības ministrija ir unikāla, jo šeit vislabāk atspoguļojas valstiskuma izpratne, jo tikai tad, ja pilsonis ir gatavs ziedot dzīvību par savu valsti, šai valstij ir vērtība,” sacīja ģenerālleitnants R.Graube, novēlot jaunajam aizsardzības ministram novērtēt un stiprināt šo unikalitāti.

  

A.Pabriks aizsardzības ministra amata pienākumus pildīja kopš 2010. gada 3.novembra.

Saeima 22.janvārī ārkārtas sēdē izteica uzticību Ministru prezidenta amatam nominētās kandidātes Laimdotas Straujumas vadītajam Ministru kabinetam. Par aizsardzības nozari jaunajā valdībā atbildēs Raimonds Vējonis, kurš līdz šim bija Saeimas deputāts.

Dalies ar šo ziņu