Atvērto durvju diena Ādažu bāzē pulcina vairāk nekā 530 skolēnu

Latvijā
F15047EC35A045459221B55B063408B1.jpg

Atvērto durvju diena Ādažu bāzē pulcina vairāk nekā 530 skolēnu

16. novembrī, no plkst. 10:30 līdz 13:00, Ādažu bāzē notika atvērto durvju diena, kuras laikā skolēni varēja apmeklēt Sauszemes spēku kājnieku brigādes 1.kājnieku bataljonu un Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolu.

Karavīri informēja skolēnus par Ādažu bāzē izvietotajām vienībām – Sauszemes spēku kājnieku brigādi, tai skaitā par 1. un 2.kājnieku bataljonu, Kaujas atbalsta bataljonu, Kaujas nodrošinājuma bataljonu, un 3.reģionālo nodrošinājuma centru.

 

Lielāko prieku skolēniem sagādāja iespēja aplūkot kājnieku ieročus un ekipējumu, ko stingrā karavīru uzraudzībā bija atļauts arī paņemt rokās. Ievērību izpelnījās arī Ādažu bāzē novietotais tanks, uz kura nostāties un nofotografēties vēlējās ne viena vien klase.

 

Bērni un jaunieši atzina, ka iespēja ielūkoties karavīru ikdienā bijusi interesants piedzīvojums, laba alternatīva tradicionālajiem valsts svētku nedēļas pasākumiem. 

Pasākumu apmeklējuši vairāk nekā 530 skolēni, kas ir rekordliels skaitlis. Daudz bērnu bijis no Ādažu un Jūrmalas skolām, tāpat bāzē viesojušies ciemiņi no Rīgas, Vangažiem, Kuldīgas, Jelgavas, Cēsīm, Lauberes, Ozolniekiem, Stāmerienas un citām vietām. Vairākas skolas uz atvērto durvju dienu Ādažu bāzē ierodas regulāri, piemēram, Lauberes internātpamatskolas bērni te viesojas jau otro gadu un apliecina, ka nākamgad brauktu ciemos atkal. Bāzi apmeklēja ne tikai klases, bet arī jaunsargu vienības.

  

Ādažu bāzē rīkoto atvērto durvju dienas mērķis ir veicināt skolēnu izpratni par aizsardzības nozari un karavīra dienestu, kā arī veidot un uzturēt karavīru saikni ar sabiedrību.

Savukārt Andreja Pumpura Lielvārdes muzejs jau divpadsmito gadu, sadarbībā ar Gaisa spēku aviācijas bāzes karavīriem,  rīko Lāčplēša dienas pasākumu Lielvārdes novada vispārizglītojošo skolu 9.klašu audzēkņiem. Šogad pasākums notika 16.novembrī.

 

Šajā dienā audzēkņi tika iepazīstināti ar vēsturiskiem notikumiem 1918./1919.gadā, piedalījās viktorīnā, ierindas skatē un militārajā stafetē.  Gaisa spēku Pretgaisa aizsardzības diviziona prezentētie ieroči un Aviācijas eskadriļas glābšanas operācijas paraugdemonstrējumi, kā arī karavīru organizētā militārā stafete izpelnījās vislielāko uzmanību un sajūsmu skolēnu vidū.

Dalies ar šo ziņu