Kijevā iedzīvotāji pateicas par Rietumvalstu, tostarp Latvijas, sniegto atbalstu Ukrainai

Konfliktu zonas
Sargs.lv
Ukraina
Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Svētdien Ukrainas galvaspilsētas Kijevas Neatkarības laukumā jeb Maidanā noticis neliels atbalsta mītiņš, kurā Ukrainas iedzīvotāji pauduši atbalstu tām Rietumu valstīm, kuras aizvadīto nedēļu laikā sniegušas militāro un cita veida atbalstu Ukrainai, kas pēdējo nedēļu laikā atrodas jaunas iespējamās Krievijas militārās agresijas ēnā. Tostarp pateicība arī Latvijai.

Medija “The Globe and Mail” korespondents Marks Makkinons (Marc MacKinnon) savā sociālās saziņas vietnes “Twitter” ierakstā ziņo, ka Kijevas centrā cilvēki pulcējušies, lai pateiktos par Rietumvalstu sniegto atbalstu Ukrainai. Viņa publicētajā fotogrāfijā redzams kāds vīrietis, kurš savās rokās tur plakātu, kurā starp Lielbritānijas, ASV un citu valstu karogiem redzams arī Latvijas karogs, ar uzrakstu “Paldies”.

 

"Sargs.lv" jau vēstīja, ka ņemot vērā Krievijas militārās aktivitātes pie robežas ar Ukrainu un novērtējot Ukrainas nozīmi Eiropas kopējā drošībā, Latvija sniedz atbalstu Ukrainai politiskā ziņā, militāro apmācību jomā, finansiāli atbalstot dažādu projektu ietvaros, kā arī sniedzot humanitāro palīdzību un ziedojumus.

Turklāt, stiprinot Ukrainas bruņoto spēku militārās spējas, Latvija un Lietuva nodrošinās pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmas "Stinger" un tām nepieciešamo aprīkojumu, savukārt Igaunija – prettanku raķešu sistēmas “Javelin”. Tāpat Latvija arī nosūtīs individuālo ekipējumu un sausās pārtikas uzturdevas.

Dalies ar šo ziņu