Krievijas draudi. Ukrainas armija no Kanādas saņēmusi nakts redzamības iekārtas

Konfliktu zonas
LETA--UNIAN
Kanāda ekipējums
Foto: Foto: homin.ca

Ukrainas bruņotie spēki no Kanādas saņēmuši 230 000 ASV dolāru vērtas nakts redzamības iekārtas, paziņojis Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštāba pārstāvis Aleksejs Mazepa.

Krievijas draudi. Ukrainas armija no Kanādas saņēmusi nakts redzamības iekārtas

"Ukrainas bruņotie spēki vakar saņēma pirmo humānās palīdzības sūtījuma daļu no Kanādas," sacīja bruņoto spēku pārstāvis.

"Tās ir 60 nakts redzamības iekārtas. Kopējā šīs kravas vērtība ir 226 890 ASV dolāri," paziņoja Mazepa.

Porošenko: Ar 11 ES valstīm noslēgti līgumu par bruņojuma piegādi

Ukraina ar 11 Eiropas Savienības (ES) valstīm ir parakstījusi līgumus par bruņojuma piegādi, tostarp letālu, piektdien intervijā telekanālam "1+1" pavēstīja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Viņš pauda pārliecību, ka ES, ASV un citas valstis turpinās atbalstīt Ukrainu tās cīņā par suverenitāti un teritoriālo vienotību, tostarp ar ieročiem, ja tas būs vajadzīgs.

Porošenko par īpaši nozīmīgu nosauca ASV prezidenta Baraka Obamas lēmumu piegādāt Ukrainai aizsardzības bruņojumu. ASV nosūtīs uz Ukrainu vairāk nekā 200 kājnieku mašīnas "Humvee" un neapbruņotus bezpilota lidaparātus.

Tāpat Ukrainai tiks nosūtītas sakaru sistēmas, pretmīnmetēju radiolokācijas stacijas un cits aprīkojums. Visa palīdzība ir neletāla.

Teroristi Donbasā diennakts laikā Ukrainas spēkus apšaudījuši 30 reizes

Aizvadītās diennakts laikā Donbasā prokremliskie teroristi Ukrainas valdības spēku pozīcijas apšaudījuši 30 reizes, otrdien paziņoja Ukrainas pretterorisma operācijas štāba preses virsnieks Anatolijs Šteļmahs.

"Neraugoties uz miera līgumiem, Krievijas un teroristu grupējumi turpina pretterorisma operācijas bruņoto spēku apšaudīšanu Doņeckas un Luhanskas apgabalos," sacīja Steļmahs.

"Vislielākā noziedznieku aktivitāte joprojām novērojama Doņeckas virzienā. Nelikumīgie bruņotie formējumi ar 122 milimetru artilēriju plkst.7.50, 12.45 un 17.30 apšaudīja Avdijivku. Turklāt trīs reizes šajā pat virzienā bandīti raidīja šāvienus no tankiem, divreiz - no mīnmetējiem," norādīja preses virsnieks.

Aizvadītās diennakts laikā kaujinieki ar strēlnieku ieročiem un automātiskajiem granātmetējiem apšaudījuši Peskus un Opitni.

Mariupoles virzienā ienaidnieks četras reizes ar strēlnieku ieročiem un mīnmetējiem apšaudījis Širokines ciematu.

Kopumā aizvadītās diennakts laikā ienaidnieks 19 reizes pielietojis mīnmetējus un granātmetējus, trīsreiz - artilēriju, četras reizes - tankus un septiņas - strēlnieku ieročus.

Dalies ar šo ziņu