Igaunijas uzņēmums uzvar NATO apgādes konkursā, lai izveidotu kibermācības platformu Luksemburgā

Ārvalstīs
Sargs.lv/The Baltic Times/CybExer Technologies
Kiberdrošība
Foto: Foto: “CybExer Technologies”

Igaunijas kiberdrošības uzņēmums “CybExer Technologies” uzvarējis NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūras (NSPA) konkursā un parakstījis trīs gadu līgumu par kiberdrošības apmācību platformas izveidi. Tās galvenais lietotājs būs Luksemburgas Aizsardzības direktorāts, kas vēlas stiprināt un attīstīt gan sava personāla, gan arī valsts kopējās kiberaizsardzības spējas.

Kā norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andruss Kivisārs (Andrus Kivisaar), konkursā uz šo iepirkumu konkurence bijusi liela, tāpēc uzvara un tās rezultātā parakstītais trīs gadu līgums sniedz gandarījumu un pierāda – daudzu gadu pūles ir atalgojušās.

“Kiberdrošības vide pasaulē kļūst arvien sarežģītāka. Ir labi strādāt ar klientu, kurš novērtē mūsu uzņēmuma redzējumu un vēlas pretī saņemt augsta mēroga kiberdrošības risinājumus,” viņš saka.

Savukārt Luksemburgas Aizsardzības direktorāta kiberdrošības projektu vadītājs Bens Fetlers (Ben Fetler) uzsver – Luksemburga šobrīd ir kļuvusi par vienu no tām Eiropas Savienības valstīm, kuras pēdējo gadu laikā ievērojami ieguldījušas līdzekļus informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) infrastruktūras attīstībā.

Image
Kiberdrošība
Foto: Foto: “CybExer Technologies”
Foto: “CybExer Technologies”
“Luksemburgas mērķis ir kļūt par “gudru valsti” un vienu no dinamiskākajām digitālajām ekonomikām Eiropā. Tam nepieciešams atbilstošs nodrošinājums un zināšanas. Fakts, ka nacionālo kiberdrošības stratēģiju veidosim kopā ar NSPA un “CybExer Technologies”, sagatavos mūsu kiberdrošības komandu daudz izturīgāku pat pret visprogresīvākajiem draudiem,” viņš norāda.

“CybExer Technologies” ir viena no vadošajām Igaunijas kiberdrošības kompānijām ar ilgstošu pieredzi augsta līmeņa kiberdrošības apmācību platformu izveidē. Uzņēmums piedāvā dažādas kiberdrošības apmācības un vingrinājumus datorlietotājiem, sākot ar pamatlīmeņa lietotājiem  un beidzot ar tehniskiem un stratēģiskās vadības ekspertiem.

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka arī Latvijas uzņēmumi izmanto NATO iepirkumu aģentūru sniegtās iespējas, un piedalās konkursos. Tā, piemēram, pagājušā gada nogalē pašmāju uzņēmums SIA “VALPRO” uzvarēja NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūras konkursā par tiesībām apgādāt sabiedroto valstu  bruņotos spēkus ar savu Latvijā ražoto produkciju – degvielas kannām.

Dalies ar šo ziņu