Seula brīdina Phenjanu par "nopietnām sekām", ja Ziemeļkoreja veiks kodolizmēģinājumu

Ārvalstīs
Sargs.lv

Seula brīdina Phenjanu par "nopietnām sekām", ja Ziemeļkoreja veiks kodolizmēģinājumu

Ziemeļkorejai jārēķinās ar "nopietnām sekām", ja tā īstenos savus draudus un tiešām veiks vēl vienu kodolizmēģinājumu, teikts paziņojumā, kas ceturtdien izplatīts pēc Dienvidkorejas prezidenta Ļi Mjunbaka rīkotās drošības jautājumu ārkārtas sēdes.

Sanāksmē prezidenta Zilajā mājā piedalījās arī aizsardzības ministrs, Nacionālā izlūkdienesta priekšnieks un nacionālās drošības padomdevējs.

Sanāksmē Ļi uzstāja, ka ir jāpastiprina bruņoto spēku kaujas gatavība, ņemot vērā, ka Phenjana, pēc visa spriežot, vēlas gūt labumu no Dienvidkorejā patlaban notiekošā varas maiņas procesa.

Prezidenta vēlēšanu uzvarētāja Paka Gunhje valsts galvas amatā Ļi nomainīs 25.februārī.

"Valdība mudina Ziemeļkoreju nekavējoties apturēt visus provokatīvos paziņojumus un soļus un pakļauties starptautiskajām saistībām, arī ANO Drošības padomes rezolūcijām," teikts paziņojumā. "Ja Ziemeļkoreja atkal pārrēķināsies un īstenos provokatīvu soli, tai jārēķinās ar dažādām nopietnām sekām."

Phenjana draudējusi, ka tā veiks vēl vienu - jau trešo - kodolizmēģinājumu, šādi reaģējot uz pēdējām Drošības padomes sankcijām, kas Ziemeļkorejai tika noteiktas, jo tā decembrī, pārkāpjot starptautiskās sabiedrības aizliegumu, bija palaidusi tāla darbības rādiusa raķeti.

Phenjana arī draudējusi ar "fiziskiem pretpasākumiem" pret Dienvidkoreju, ka Seula "tieši piedalīsies" ANO sankcijās.

LETA/AFP

Dalies ar šo ziņu