Jaunizveidotā kopiena apvienos alianses kiberdrošības speciālistus

NATO
Pēc nato.int materiāliem

NATO
Foto: nato.int

NATO Komunikāciju un informācijas aģentūra (NCIA) 12.februārī uzsāka jaunas kopienas darbību, kurā kiberdrošības speciālisti no visām NATO dalībvalstīm var apmainīties ar informāciju, dalīties pieredzē un strādāt kopā šifrētā vidē, izmantojot drošas video, balss, tērzēšanas un informācijas apstrādes iespējas.

Jaunizveidotā kopiena apvienos alianses kiberdrošības speciālistus

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas no piecām dalībvalstīm - Beļģijas, Francijas, Nīderlandes, Lielbritānijas un ASV - jau ir pieslēgtas NATO aizsargātajam tīklam. Šī gada laikā piekļuve tīklam būs pieejama visām 29 NATO dalībvalstīm.

Kiberdrošības speciālistu kopienas darbības uzsākšana ir pirmais solis alianses Kiberdrošības sadarbības centra izveidē. Par šādu iniciatīvu pagājušajā gadā paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs (Jens Stoltenberg), kurš sacīja, ka viena no NATO galvenajām lomām kibertelpā ir “darboties kā informācijas apmaiņas, apmācības un ekspertīzes centram”.

NATO Kiberdrošības sadarbības centra izveide neprasīs ne papildu līdzekļus un personālu, ne arī politikas izmaiņas, jo sadarbība norisināsies atbilstoši esošajiem saprašanās memorandiem ar NATO dalībvalstīm.

Dalies ar šo ziņu